• 23.6. - 1.7. 2017
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • DO ZAČETKA FESTIVALAŠE -545 DNI...


    • DO ZAČETKA FESTIVALA
      ŠE -545 DNI...

sreda

22.06.2016

20:00

SNG Maribor

Folklorni festival Folkart

BELORUSKI DRŽAVNI PLESNI ANSAMBEL HAROŠKI

Celovečerni koncert kot uvod v festivalsko dogajanje

Boljšega uvoda v festivalsko dogajanje na Festivalu Lent 2016 si ne bi mogli želeti! Našim zvestim obiskovalcem, tistim, ki že desetletja podpirajo kulturo v našem mestu, poklanjamo vrhunski celovečerni koncert beloruskega ansambla Haroški (Koroški).

Obeta se nam vrhunsko doživetje folklorne estetike, ognjevite plesne energije ter čiste življenjske radosti, stkane iz čudovitih zgodb neprecenljive kulturne dediščine prostranstev med tisočerimi jezeri.

Ansambel obstaja že od leta 1970. Člani ansambla so pravi mojstri, šolani baletni plesalci. Po zaslugi priznane koreografinje Valentine Gajeve repertoar skupine zajema široko obdobje: čas renesanse, aristokratske zabave, čas meščanstva in predvsem narodnega obrednega izročila. Burna zgodovina in tradicija beloruskega naroda je ubirala svojstveno pot, saj je njihova glasba prepolna radoživih tonov, nadgrajenih z izvirnim plesnim veseljem. Haroški (Koroški) so skozi 46 let svojega delovanja prekrižarili svet in navduševali občinstvo v več kot 40 državah sveta. S svojo precizno usklajenostjo, dinamiko, celo akrobatiko in skozi bogato kostumografijo, ki zvesto sledi folklornemu izročilu, so prava paša za oči in ušesa.

Z značilno odprtostjo ter toplino svoje dežele nam bodo pričarali nepozaben večer!

Vstopnice

Abonenti Simfoničnega cikla SNG, Orkestrskega cikla in Komornega cikla Koncertne poslovalnice Narodnega doma Maribor v sezoni 2015/16 in imetniki Lente 2016 lahko s svojimi abonmajskimi vstopnicami ter Lentami dvignete brezplačne vstopnice na blagajni SNG Maribor v času uradnih ur. Abonmajski sedežni red za ta koncert ne velja. Svoj sedež si zagotovite pravočasno!

Organizatorja: Narodni dom Maribor in SNG Maribor