• 23.6. - 1.7. 2017
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • DO ZAČETKA FESTIVALAŠE -545 DNI...


    • DO ZAČETKA FESTIVALA
      ŠE -545 DNI...

DIXIE SHOCK BAND ● MANOUCHE

ob 20.30: DIXIE ŠOK BAND
ob 22.00: MANOUCHE

DIXIE ŠOK BAND

Iztok Pečar Pecl (klarinet)
Rok Nemanič (trobenta)
Marjan Petrej (pozavna)
Tomo Jurak (banjo, vokal)
Tomaž Škrlep (tuba)
Jani Šalamon (bobni)

DIXIE ŠOK BAND je šestčlanska skupina prekaljenih in akademsko izobraženih glasbenikov, ki izvajajo legendarno, veselo in zabavno dixieland glasbo. To je glasba, ki prihaja iz mesta New Orleans na jugu ZDA. Njen nastanek sega v začetke 20. stoletja. Najpopularnejši predstavnik te glasbene zvrsti je bil trobentač in pevec Louis Armstrong.

Skupina obstaja 14 let in v tem času so fantje nastopali že na mnogih koncertih, otvoritvah likovnih razstav, promocijah in drugih kulturno - zabavnih prireditvah. Njihovi najodmevnejši nastopi: TV Slovenija, Imago Sloveniae, Ambasada ZDA, Jazz Lent Maribor, Kulturni dom v Pliberku, Zlati boben Portorož, Swing festival v Ljubljani, Poletne prireditve v Murski Soboti, Poletne prireditve v Kočevju, Grajski večeri v Ribnici, Poletne kulturne prireditve v Ljubljani, Poletne prireditve v Kopru - Taverna, Celje - Vodni stolp, Rock Otočec in drugi.

MANOUCHE

Robert Pikl (kitara, avtor, vokal)
Petra Trobec (harmonika, spremljevalni vokal)
Lika Ipavec (trobenta)
Krešimir Tomec (bas)
Jure Rozman (bobni)

Glasbeni kolektiv Manouche je petčlanska zasedba, ki sta jo spomladi leta 2011 ustanovila Robert Pikl in Marco Grabber. Poleg omenjenih dveh članov bend dopolnjujejo še: Petra Trobec (vokal, harmonika), Krešimir Tomec (bas, synth) in Luka Ipavec (trobenta, spremljevalni vokal).

Poleti 2011 je skupina Manouche naznanila svoj prihod na naše glasbeno prizorišče s prvim singlom "Kje si Lubi?". Pesem je naletela na izjemen odziv pri poslušalcih in urednikih slovenskih radijskih postaj, prav tako kot drugi singel z naslovom "Bi Šla Naprej?". Pred poletjem 2012 so v eter poslali tretji singel "Resnična romansa", jeseni pa "Superfajn", za njimi pa še "Men Si Fensi", "Med zvezde in nazaj", "Razprodaja" s Klemnom Klemnom in "Pridem zvečer". Vse single so pospremili z video spoti.

Konec leta 2014 so izdali drugi album z naslovom "Stisn se k men", kjer v naslovni skladbo sodeluje Alenka Godec, za skladbo pa so naredili že osmi videospot, tokrat so se predstavili kot risani junaki.V letošnjem letu se jim je na bobnih pridružil novi član Jaka Rozman.

Lahkotna besedila, divje kitarske intervencije, prodorne trobente, vse skupaj začinjeno z energijsko polnimi in domiselnimi plesnimi ritmi, najhitreje opiše nov album skupine Manouche z naslovom "Kje si Lubi?", ki bo zagotovo hitro postal obvezna oprema vseh pristašev glasbe 30. in 50. let preteklega stoletja.

Na odru v živo vedno znova pokažejo, zakaj so eden najbolj vročih bendov na naši glasbeni sceni in zakaj vedno znova vzbujajo pričakovanja po novih stvaritvah.

Obišči spletno stran , 2

Ogled dogodka je brezplačen.

S prijazno pomočjo: