• 23.6. - 1.7. 2017
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • DO ZAČETKA FESTIVALAŠE -545 DNI...


    • DO ZAČETKA FESTIVALA
      ŠE -545 DNI...

nedelja

26.06.2016

20:00

Ostala prizorišča


KC Pekarna


Predstava

ALELUJA BATALJONA – MODA OD LABODA

Izvajalec: »Haiku garden« in »JZMZ«
Kaj: koncertna agitka

S podporo Ministrstva za kulturo Republike Slovenije, ob lepem vremenu na prostem, v dežju pa v dvorani Gustaf, predstavljamo izkušena reška elektro melanholika »JZMZ« in glasno zasanjan pop ljubljanskih mladih »Haiku garden«. Pred, med in po bodo video projekcije surovega sveže posnetega materiala z dogodkov niza »Bataljon na LENTu«. Prisotnim bomo pozornost usmerjali na odločilen pomen dejavnega trajanja in vztrajanja, povezovanja in tovarištva. Nekaj bo o skupinah povedal izbornik Tine Hafner, levjemu soproducentu Festivalu Lent se bo javno zahvalil Občasno modroglavi izdajalec.

JMZM je duet dveh veteranov na področju dela z glasbo in zvokom. Josipa Maršića poznamo predvsem po delu v skupinah Let 3 in Gori Ussi Winnetou, medtem ko je drugi dolgoletni mojster zvočne produkcije ter skladatelj glasbe za gledališče in film. Projekt JMZM združuje njune ustvarjalne moči že skoraj desetletje, relativna obskurnost pa je načrtna; projekt je zasnovan izključno na osebnem interesu raziskovanja globočin zvoka in ne čuti nobene potrebe po promociji. Tako ni noben od dosedanjih šestnajstih albumov in mini-albumov, izdanih pod to titulo, ugledal fizične izdaje, pač pa so vsi dosegljivi potencialnemu poslušalstvu na spletu.

Haiku Garden je kvartet, ki se je v zelo kratkem času uveljavil znotraj domače klubske scene, na njej pa se govori: “Ko oberete gredice post-punka, shoegazea, popa in psihadelije, na vašem krožniku ne bo pristala povprečna solata, ampak pojedina, ki sicer diši po znanem, a je njen okus svež in kaže na kreativnost kuharjev.”

Dogodek vam tako ali drugače poleg Gustafa omogočajo še: Društvo prijateljev zmernega napredka, Ustanova Pohorski bataljon, Tine Hafner, Kulturno umetniško društvo Jadran in Ministrstvo za kulturo.

Skupina Haiku garden so mladi ustvarjalni ljudje, ki ne izterjajo denarja, če slab obisk podre predvideno bilanco organizatorjev.


Reški duet JMZM nimata besedil v angleščini, kar je danes zelo nenavadno. Res pa je, da igrata melanholični čisto instrumentalni elektro.

Obišči spletno stran , 2

Ogled dogodka je brezplačen.

S prijazno pomočjo: