• 23.6. - 1.7. 2017
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • DO ZAČETKA FESTIVALAŠE -545 DNI...


    • DO ZAČETKA FESTIVALA
      ŠE -545 DNI...

IZBINI UTRINKI

Plesna izba Maribor

Plesna predstava

Plesna izba Maribor se tokrat predstavlja s krajšimi koreografskimi miniaturami Izbinih plesalcev, ki skozi vse leto plešejo pod mentorstvom plesnih učiteljic in koreografinj Tanje Verglez, Monje Lorenčič, Dalande Diallo, Anite Čanadi in Mojce Kasjak.

Utrinki so zmeraj nekaj posebnega. Tako tisti na zvezdnatem nebu kot tudi naši na odru. Predstavili bomo tudi odlomke dveh plesnih predstav. Plesalke Jazz intenziva v koreografiji Anite Čanadi bodo odplesale odlomek iz predstave V tuji koži. Ob dramaturški pomoči Nine Milin se skozi raziskovanje čustvenih principov empatije in medsebojnih odnosov ljudi v današnjem času postavlja vprašanje ponižne poslušnosti družbe kot problem.

Koreografinja Dalanda Diallo pa v predstavi Na vseh štirih raziskuje vsebinsko, prostorsko, gibalno kot tudi zvočno, koliko različnih prizorov, okolja, vzdušja in odnosov ustvarijo miza, stoli in akterji predstave. Nastopajo odlični glasbeniki tolkalisti Matic, Nejc in Brin Kološa ter plesalke sodobne plesne tehnike.

Plesna izba Maribor jeseni praznuje 30 let izobraževalnega plesnega programa.

Predajmo se užitku ob Izbinih plesnih utrinkih. Morda se nam izpolni skrita želja.

Obišči spletno stran

Ogled dogodka je brezplačen.

S prijazno pomočjo: