• 23.6. - 1.7. 2017
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • DO ZAČETKA FESTIVALAŠE -545 DNI...


    • DO ZAČETKA FESTIVALA
      ŠE -545 DNI...

LINA HERMAN, kljunasta flavta ● ANSAMBEL TROBENT AG LJUBLJANA

Prvonagrajenci tekmovanja TEMSIG 2016

Lina Herman, kljunasta flavta

Otmar Plavčak, klavir
Konservatorij za glasbo in balet Maribor
Mentor Andreas Böhlen

Isang Yun: Der Affenspieler (Burkež)
Johann Sebastian Bach: Sonata za flavto in klavir v E-duru, BWV 1035 (transp. v F-dur)
I. Adagio ma non tanto
II. Allegro
III. Siciliano
IV. Allegro
Dario Castello: Sonata prima (Druga knjiga, 1629)
Robert Carr: Divisions upon an Italian Ground (Tema z variacijami Line Herman)
Ernst Krähmer: Briljantne variacije, op. 18

Lina Herman je s poukom kljunaste flavte pričela pri sedmih letih v razredu prof. Marije Ladič Dvoršak, nato v razredu mag. Anje Gral in mag. Mateje Bajt na Konservatoriju Maribor. Za seboj ima številne nastope v GŠ, Kazinski dvorani SNG in drugih javnih prireditvah. V letih 2010 in 2013 je na regijskem tekmovanju TEMSIG dosegla dve zlati, na državnem pa srebrno in bronasto plaketo. Na TEMSIG-ovem tekmovanju je letos dosegla na regijskem zlato plaketo, na državnem pa zlato plaketo in prvo nagrado. Poleg tega se udeležuje dodatnih izobraževanj: poletne šole za kljunasto flavto mag. Mateje Bajt, mednarodne poletne šole Enter Baroque v Ormožu pri Lisete da Silva, mednarodne poletne šole Aestas Musica v Varaždinu, poletne šole za kljunasto flavto v Oberschütznu in mednarodne poletne akademije v Perugi na področjih kljunasta flavta, baročni ples in petje.Trenutno je dijakinja Konservatorija Maribor in študentka Univerze za upodabljajočo umetnost v Gradcu, kjer je letos že drugo leto v razredu mag. Andreasa Böhlena, prav tako pa na isti šoli obiskuje še pouk komorne igre in orkestra ter sodeluje pri raznih projektih (igranje z baročnim orkestrom, projekt "Komm mit" v sodelovanju z graško opero itd).

Ansambel trobent AG Ljubljana

Urban Kolar, Jan Grčar, Kristjan Zupan, Blaže Turinek, David Čonč
Akademija za glasbo Ljubljana
Mentor: Franci Kosem

Spored:
Benjamin Britten: Fanfare for St. Edmundsbury
Samuel Scheidt / prir. Michel Rondeau: Galliard Battaglia (Galiarda »Bitka«)
Vassily Brandt: Country pictures (Podeželske slike)
In the church (V cerkvi)
Under a lime-tree (Pod košato lipo)
At the feast (Na pojedini)
Jan Kotsier: Concertino piccolo
Mauricio Kagel: Fanfare (št. 1, 2, 4 in 11)

ANSAMBEL TROBENT AG 

Na začetku študijskega leta 2015 se je skupina petih trobentačev odločila, da sestavi komorno zasedbo ansambel trobent. Pri izbiri in uspešni dodelavi skladb jih vodi njihov mentor doc. Franci Kosem. Fantje so se združili predvsem z namenom, da poleg solističnih in orkestrskih izkušenj, pridobivajo znanje tudi na področju komorne glasbe. Njihov spekter skladb je zelo širok, poslužujejo se repertoarja od baroka pa vse do modernejših kompozicij.
Skupino sestavljajo trobentači Urban Kolar, Jan Grčar, Kristjan Zupan, Blaž Turinek in David Čonč. Vsi so študentje dodiplomskega študija na Akademiji za glasbo pri profesorjih Francu Kosemu, Stanku Arnoldu in Tiborju Kerekešu. Letos so se udeležili 45. tekmovanja mladih glasbenikov TEMSIG in na državnem nivoju dosegli srebrno plaketo ter 2. nagrado.

V sodelovanju s tekmovanjem TEMSIG.

Obišči spletno stran

S prijazno pomočjo: