• 23.6. - 1.7. 2017
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • DO ZAČETKA FESTIVALAŠE -545 DNI...


    • DO ZAČETKA FESTIVALA
      ŠE -545 DNI...

nedelja

26.06.2016

19:30

Art kamp - Oder Triglav

Koncert

BRIZANI PROJECT

Imer Traja Brizani (bas)
Dejan Pečenko (klavir)
Žiga Kožar (bobni)
Miha Hawlina (saksofon)

Basist in skladatelj Imer Traja Brizani na slovenskem glasbenem prizorišču deluje že več kot tri desetletja. Na svoji plodni glasbeni poti je izdal več kot dvajset albumov avtorske glasbe ter sodeloval s številnimi vrhunskimi domačimi in tujimi glasbeniki.

Uveljavil se je zlasti s svojima glasbenima zasedbama Amala in Brizani Project, v prvi se spogleduje z bogato tradicijo romske glasbe, v katero vnaša sodobne elemente jazza, funka, fusiona in latina, v drugi pa gre za ritmično in melodično dovršeno latin-jazz ter r&b glasbo. Brizanijeva zadnja večja projekta sta bila koncert z Big Bandom RTV Slovenija, 2008, in koncert Imer Traja Brizani & Big Band RTV Slovenija feat. Peter Erskine (bobnar legendarne zasedbe Weather Report), 2011.

Imer Brizani je aktiven v romski skupnosti kot pedagog, mentor in skladatelj glasbe za potrebe glasbenega izobraževanja Romov. Njegovo ime je sinonim za novo gibanje v romski glasbeni kulturi in predstavlja pomembno obogatitev slovenske in evropske ali bolje rečeno nadnacionalne glasbe. Brizani je tudi avtor prvega slovensko-romskega muzikala Stekleno jabolko, ki je bil ob svetovnem dnevu Romov premierno uprizorjen v Cankarjevem domu.

Obišči spletno stran

Ogled dogodka je brezplačen.

S prijazno pomočjo: