• 23.6. - 1.7. 2017
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • DO ZAČETKA FESTIVALAŠE -545 DNI...


    • DO ZAČETKA FESTIVALA
      ŠE -545 DNI...

torek

28.06.2016

21:00

Večerov oder

Koncert

BRO & BRASS BAND RADLJE & EMKEJ ● DREAD BRAINS

BRO & BRASS BAND & EMKEJ

BRO
Mate Brodar (vokal, kitara)
Beno Soršak (kitara)
Samo Pečar (bas)
Matej Horvat (bobni)

BRASS BAND RADLJE
Matjaž Klemenc (trobenta)
Jaka Košir (trobenta, vokal)
Tadej Vilar (trobenta)
Peter Starc (trobenta)
Dejan Kus (saksofon)
Dani Lauko (saksofon)
Jure Luzar (pozavna)
Tomaž Makan (tuba)
Tilen Štraser (tolkala)
Damjan Naglič (tolkala)

Emkej alias Marko Kocjan (vokal), poseben gost koncerta, priznan mariborski raper, glasbeni ustvarjalec

BRO

Mate Brodar a.k.a. BRO je priznani glasbeni ustvarjalec, prisoten v mnogih različnih slogih ter zvrsteh. Stilski kameleon, izreden vokalist, glasbenik, producent in aranžer je junija 2009 z izidom svojega prvega samostojnega albuma stopil na novo pot.

Glasba na plošči z naslovom "Serious reggae deviations" ne dopušča preveč̌ predalčkanja, je pa bolj ali manj zasidrana v reggae vodah.
 Nosilna skladba prvenca je prav gotovo "Universe", za katero je bil posnet tudi videospot. Drugi album-izdan leta 2013 nosi naslov "Smoods", na njemu pa poleg izvrstnih glasbenikov (Jani Hace, Marko Črnčec, Matej Horvat)
 najdemo tudi kar nekaj znanih pevskih imen. Buda-Elvis Jackson, Jah Mason-Jamajka, Tshaka Junior - zmagovalec tekmovanja European reggae contest 2009 ...

Najbolj izpostavljen single albuma je bil "All I want", ki v preverjeni Bro maniri kombinacije žanrov tokrat združuje reggae s klasično glasbo, veliko pozornosti pa je bil kot video deležen tudi "Brani se", slovenska verzija pesmi "Runaway" za katero je bil tudi v Srbiji posnet videospot.
Po veliko odličnih in odmevnih koncertih (Sziget 2008,2013,Reggae camp LB27 Budapest, Soča Riversplash, Overjam festival...) 
je BRO postal uveljavljeno ime v reggae krogih.

Po uspešnici Rasta Santa tour party, ki se tradicionalno odvija konec decembra, je Bro aprila 2016 predstavil novi single in videospota za pesem "Zar ima neka.. ?", s katerim pričenja tudi sodelovanje na področju nekdanje Jugoslavije, videospot je bil deležen velike pozornosti in premiere na regionalnem MTV-ju, single pa je uradno izšel tudi na področju Srbije, hrvaške in Bosne in Hercegovine. Za poletje in za priložnost Festivala Lent je skupina Bro združila moči z Brass bandom iz Radelj in v posebej za priložnost s strani Mateja Brodarja aranžirani verziji, pripravil zanimiv program avtorskih, znanih reggae in pop rock pesmi. Premierno bomo lahko BRO & Brass Band Radlje poslušali ravno na Večerovem odru Festivala Lent, kot gost pa se jim bo pridružil tudi mariborski priznani rap ustvarjalec EMKEJ. Pred nami je nepozaben in verjetno redko slišani trubaški reggae z vplivi pop, rock in dub glasbe!
Vabljeni!

BRASS BAND RADLJE

Skupino sestavlja 10 trobilcev, pihalcev in tolkalcev, ki z veliko pozitivne energije ustvarjajo glasbo iz vseh koncev sveta. Skladbe, ki jih Brass Band Radlje izvaja, so zmes različnih glasbenih stilov. Na tak način se skuša skupina približati trendom, ki veljajo za takšne in podobne zasedbe. Interpretiranje glasbe Brass Banda Radlje temelji na živahnih ritmih tolkalne sekcije in tube, "solo vložkih" ter dovršeni skupni igri.

Do sedaj je Brass Band Radlje izvedel številne koncerte in se udeležil kar nekaj domačih in mednarodnih festivalov. Izpostaviti velja doseženo prvo mesto leta 2008 ter drugi mesti v letih 2009 in 2010 na državnem tekmovanju malih trobilnih zasedb v Dravogradu. Piko na i predstavljata nastop na festivalu v Guči leta 2008, kjer so nastopili na osrednjem odru pred večtisočglavo množico ter osvojena prva nagrada na 2. mednarodnem festivalu "Extreme music festival" leta 2011 v Zagrebu. V letu 2016 so pristopili k sodelovanju z Matejem Brodarjem in skupino BRO in skupaj bodo nastopali na nekaj največjih prireditvah po Sloveniji.

DREAD BRAINS

Mitja Tratnik (vokal)
Borna Šmid (kitara)
Mario Pevec (bas)
Barbara Ciglar (klaviature, tolkala)
Jure Auguštiner (klaviature, efekti)
Jernej Šorli (bobni)

Ideja o glasbenem projektu z imenom Dread Brains je nastala na Jamajki. Točneje v glavi Mitje Tratnika, ko je na svojem prvem potovanju na ta glasbeno prepoznaven otok napisal svoje prve pesmi in prvič poizkušal zapeti na ves glas. Ali so k temu pripomogli meseci preživeti ob rimah in pesmih domačih rastafarijancev, ali Baptistična cerkev in njihov ubrani zbor in bend v bližini njegovega tedanjega "yarda", morda skupno zapravljanje časa z reggae legendama Michael Roseom in Duckie Simpsonom, ki sta pred veliko leti pognala zasedbo Black Uhuru, ni popolnoma jasno. Jasno je le, da je po povratku v domači mu Maribor omenjeni, tudi ob pomoči mlajšega brata Tadeja, sicer dolgoletnega reggae pevca in glasbenika, ki poganja zasedbo Siti Hlapci, predvsem pa zaradi lastne predrznosti uspel dobiti svojih pet minut za mikrofonom na različnih jam-sessionih. Potem, ko je jok zamenjalo petje, se je leta 2010 izoblikovala zasedba, ki je spletla glasbeno zgodbo okoli Mitjevih pesmi in petja.

Nenavadno mešanico glasbenih stilov so sestavili prav tako nenavadno različni tipi glasbenikov. Za ritem je s sintetičnimi beati poskrbel D.J. Sanjin Jašar, za ostre kitarske rife in solaže Borna Šmid, za basovske linije Mario Pevec, za tolkala Barbara Ciglar, in za večino klaviaturističnih pasaž, ki ostajajo do današnjega dne, Tomi Lušič. Žal se je Tomi kmalu preselil v tople kraje in zamenjal ga je klaviaturist Jure Auguštiner s katerim je postava nastopila na nekaj nastopih, po odhodu D.J. Sanjina pa je projekt zastal. V iskanju pravega ritma in zvoka so Dread Brains naposled naleteli na bobnarja Jerneja Šorlija, Barbarin prestop od tolkal na drugo klaviaturo pa je zaključil mozaik s poslednjim manjkajočim kamenčkom.

Skladbe, ki so mešanica afro-ameriških glasbenih stilov kot so blues, funk, hip-hop in rock, so obvezno začinjene s ščepcem reggaeja in poslušalke in poslušalce želijo napeljati na dve stvari; da mislijo s svojo glavo in da so z ritmi v ritmu.

Obišči spletno stran , 2 , 3 , 4

S prijazno pomočjo: