• 23.6. - 1.7. 2017
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • DO ZAČETKA FESTIVALAŠE -545 DNI...


    • DO ZAČETKA FESTIVALA
      ŠE -545 DNI...

BALLADERO

Dominik Bagola (klaviature, vokal)
Boštjan Gradišek (bobni)
Martin Lunder (kitara)
Jernej Kržič (bas)

Balladero, mednarodno aktivni prekmurski kantavtor, svojo ambiciozno zastavljeno pot z dvema izdanima albumoma v mednarodni produkciji, Club Deuce (Club2records, 2012) in Perfect You, (Club2records, 2016) že nekaj let gradi na odrih širom Slovenije in po Evropi, s številnimi koncerti in turnejami v Avstriji, Nemčiji, Švici in Veliki Britaniji. S svojim unikatnim stilom, ki združuje močan, prepoznaven vokal, skrbno izdelane kompozicije in moderen aranžmajski pristop, Balladero občinstva in glasbenih kritikov ne pušča ravnodušnih.

Svojo kakovost dokazuje tudi v mednarodnem merilu, saj je dvakratni polfinalist tekmovanja piscev skladb International Songwriting competition in finalist tekmovanja Unsigned Only (Nashville) ter dobitnik nagrade MTV Adria Video Gold Award. S privlačno mešanico pristnih, unikatnih skladb v kombinaciji s pravim občutkom za nalezljive pop melodije, je Balladero stalnica tudi na lestvicah in glasbenih programih slovenskih radijskih in TV postaj. Edinstvene skladbe z besedili v angleščini in slovenščini na obeh izvrstnih albumih ponudijo prvovrstno glasbeno kakovost in izkušnjo, ki jo Balladero na koncertih z zasedbo prekaljenih slovenskih glasbenikov (Boštjan Gradišek - bobni, Martin Lunder - kitara, Jernej kržič - bas kitara) ponese še korak dlje. Ob dovršeni studijski produkciji se lahko tako Balladero tudi na nastopih v živo pohvali s pristnim in predanim odrskim nastopom ter z intenzivno, dinamično in skrbno premišljeno zvočno kuliso, ki se zna prepustiti navdihu trenutka, a obenem ne dopušča ravnodušnosti.

Dominik Bagola, ki za klavirjem, klaviaturami in z vokalom pod umetniškim imenom Balladero ustvarja in nastopa že vse od izdaje prvenca Club Deuce, je kot instrumentalist in pisec skladb na slovenski glasbeni sceni dejaven že vrsto let (bil je član zasedbe Psycho-Path, sodeloval z Werefox, Nano Milčinski, Thomas March Collective itd.), svojo uspešno zgodbo pa nadaljuje s sveže izdanim albumom Perfect You, ki ga je posnel v sodelovanju z mednarodno ekipo glasbenikov pod taktirko producenta Uweja Bosserta, priznanega kitarista in člana svetovno uspešne zasedbe Reamonn.

Obišči spletno stran

Ogled dogodka je brezplačen.

S prijazno pomočjo: