• 23.6. - 1.7. 2017
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • DO ZAČETKA FESTIVALAŠE -545 DNI...


    • DO ZAČETKA FESTIVALA
      ŠE -545 DNI...

PEVSKI ZBOR SANKOFA

KUD Baobab

Zborovodja: Damaris Potočnik
Koreografija: Dalanda Diallo
Vokali: Max Zimani, Peter Nzobandora, Metka Bahlen, Tschimy Obenga, Dalanda Diallo, Evelyn Tendai Borin, Branka Strauss, Michel Obenga, Vesna Bizjak, Brigita Rozman, Neva Marušič
Igor Leonardi (kitara), Damir Mazrek (tolkala), Tschimy Obenga (bas)

Na odru Triglav v Art kampu bomo imeli priložnost prisluhniti pevskemu zboru Sankofa, ki bo tokrat gostil tudi vrhunska glasbenika Igorja Leonardija in Damirja Mazreka. Pevski zbor Sankofa pod vodstvom Dalande Diallo, neodvisne plesalke in soustanoviteljice kulturno umetniškega društva Baobab, deluje od leta 2009 in združuje Afričane, njihove potomce in prijatelje, ki živijo pri nas. Nastal je kot del projekta Izrazni svet afriške kulture, ki spodbuja razvoj in širjenje afriške kulture ter zavesti po celotni Sloveniji. Ime Sankofa izvira iz ganskega simbola, ki pomeni vzeti nekaj dobrega iz preteklosti in uporabiti v prihodnosti. Na ta način tudi pevski zbor izbira tradicionalne afriške pesmi in jih predstavi v novi sveži preobleki. Repertoar Sankofe obsega tradicionalne in sodobne afriške pesmi, kot tudi avtorske pesmi članov.

Nastopali so na prireditvah Teden Afrike, Dobrodelni koncert za Madagaskar, Festival afriške kulture Baofest, Beli obroč, Festival Lent, Trnfest, Lirikonfest, Festival Exodos in sodelovali s številnimi priznanimi domačimi in tujimi glasbeniki.

Obišči spletno stran

Ogled dogodka je brezplačen.

S prijazno pomočjo: