• 23.6. - 1.7. 2017
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • DO ZAČETKA FESTIVALAŠE -545 DNI...


    • DO ZAČETKA FESTIVALA
      ŠE -545 DNI...

petek

24.06.2016

19:30

Lent - promenada

Koncert

PIHALNI ORKESTER KUD POŠTA MARIBOR

Pihalni orkester KUD Pošta Maribor je bil ustanovljen leta 1931 in letos praznuje že 85 let delovanja. Struktura njegovega članstva je tako po starosti kot po izobrazbi zelo raznolika. V njem igrajo osnovnošolci, univerzitetni profesorji, glasbeni ljubitelji in akademsko izobraženi glasbeniki.

Danes ima orkester, ki je na tekmovanjih v Sloveniji uvrščen v najzahtevnejšo kakovostno skupino, več kot 70 članov. S svojim raznovrstnim repertoarjem je usmerjen predvsem h koncertni glasbi in simfoničnemu zvoku. Pogosto sodeluje tudi z uglednimi glasbenimi gosti, tako solisti kot tudi dirigenti, ki še dodatno obogatijo njegovo umetniško delovanje in mariborsko glasbeno sceno.

V svojem poslanstvu pihalni orkester KUD Pošta že dolgo ni več samo poštni, temveč je mariborski in slovenski. Nabral si je že tudi veliko mednarodnih izkušenj z nastopi v republikah bivše Jugoslavije, Avstriji, na Češkem, Slovaškem, v Nemčiji, Danski, Švedski, Nizozemski, Luksemburgu, Belgiji, Madžarski, Italiji in Španiji. Prav tako je prejel celo vrsto pomembnih mednarodnih priznanj in zabeležil odlične uvrstitve na mnogih tekmovanjih.

Umetniški vodja in dirigent je Ervin Hartman mlajši, ki uspešno vodi pihalni orkester KUD Pošta Maribor že vse od leta 1967.

Obišči spletno stran

Ogled dogodka je brezplačen.

S prijazno pomočjo: