• 23.6. - 1.7. 2017
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • DO ZAČETKA FESTIVALAŠE -545 DNI...


    • DO ZAČETKA FESTIVALA
      ŠE -545 DNI...

četrtek

23.06.2016

16:00

do

20:00

Art kamp - Oder Triglav

Koncert

DIJAŠKI ŠUS – koncert zbora in bendov

Na odrskih deskah Art kampa gostimo že uveljavljene umetnike s pisano mero kulturnih doživetij, posebno pomemben del pa zagotovo predstavlja festival šolske kulturne produkcije pod imenom ŠUM – Šolska umetnost mladih, ki je namenjen predstavitvi kulturnih programov mladih iz osnovnih in srednjih ter glasbenih in plesnih šol.

Tako bomo Oder Triglav v Art kampu otvorili že dan pred začetkom festivala, glasno in mladostno, z Dijaškim šusom, s koncertom srednješolskega pevskega zbora in glasbenih skupin mladih, program pod okriljem KUD Coda pa bo povezoval Marko Soršak Soki. Bam!

Soki je bobnar, bobnarski učitelj in član zasedbe Elvis Jackson. Ustanovil je dobrodelni projekt 20 za 20, s katerim opremlja osnovne šole z inštrumenti – bobni, tolkali, električnimi in bas kitarami, klaviaturami pa tudi ozvočenjem, da bi čim več otrokom približal glasbo. Do sedaj je z glasbili opremil že 27 šol po celi Sloveniji, predramil s projektom predsednika Pahorja, ki mu je podaril »Jabolko navdiha« in s tem opozoril na pomembnost projekta. Prve mlade glasbenike, ki so vzklili kot mladike Sokijevega projekta, ste že in jih boste lahko tudi tokrat videli na našem odru. 

Program Dijaškega šusa bodo pičili Mladinski pevski zbor II. gimnazije Maribor ter Bad Decisions in Wet Shoes taiste šole, bendi III. gimnazije Maribor, Tretja Crew, Yo Mama, Nekaj tretjega in Krömösömi, Prva gimnazija Maribor pa bo zastopana z avtorskim projektom Nino Vreča Prunum Project. Dogodek bodo zaključili mladi upi alternativne glasbene šole KUD Coda, preverjeno živahno!

◊ Študentska organizacija Univerze v Mariboru, Marko Soršak Soki in KUD Coda, III. GIMNAZIJA MARIBOR: Tretja Crew, Yo Mama, Nekaj tretjega in Krömösömi, II. GIMNAZIJA MARIBOR: Bad Decisions, Wet Shoes, Mladinski pevski zbor II. gimnazije, PRVA GIMNAZIJA: Nino Vreča Prunum Project

 

Dijaška skupnost Maribor, ki deluje pod okriljem Študentske organizacije Univerze v Mariboru, prireja Dijaške igre, ki so postale simbol mariborskih dijakov ter neuradno zaključujejo šolsko leto mariborskih srednjih šol. Dijaki se bodo pomerili v različnih športno-zabavnih disciplinah, se ob tem zabavali in spoznavali nove ljudi, prijatelje. Na Dijaških igrah se bo pomerilo do 15 skupin s po 4 člani, ki se lahko k sodelovanju prijavijo do ponedeljka, 20. junija, na spletni strani www.dsm.si ali Facebook strani Dijaška skupnost Maribor. Tri najboljše ekipe bodo za svoj uspeh prejele nagrado, vsi pa bomo nagrajeni s popoldnevom, polnim smeha, druženja in veselja, ki ga bo v večer nadaljeval Dijaški šus, koncert zbora in glasbenih zasedb različnih mariborskih srednjih šol. Špasno in glasno!

Dijaške igre bodo potekale od 14.00 do 18.00.

◊ Dijaška skupnost Maribor, DSM in Študentska organizacija Univerze v Mariboru, ŠOUM

Ogled dogodka je brezplačen.