• 23.6. - 1.7. 2017
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • DO ZAČETKA FESTIVALAŠE -545 DNI...


    • DO ZAČETKA FESTIVALA
      ŠE -545 DNI...

nedelja

26.06.2016

11:00

Art kamp - Oder Triglav

Koncert

ODRAŠČANJE - odpade

Glasbeniki DKV Krog

Klemen Bojanovič-Kema (harmonika (brač))
Klemen Knuplež (diatonična harmonika (berda))
Boštjan Vodnik (berda (bugarija)
Dorotea Pittner (klarinet (bisernica)
Onja Livić (violina (bisernica)
Katarina Kulovec (violina (brač)
Gregor Pittner (piščal)

Velikokrat so se zasukali letni časi. Z vsakim smo starejši, odraščamo. In umetniki so tisti, ki nam lahko pričarajo odraščanje na drugačen način.

Taki so tudi glasbeniki DKV Krog. Krogovci so v času glasbenega ustvarjanja, katerega začetki segajo v leto 2012, ko so na posebno prošnjo na turneji po Tajvanu leta 2012 zabavali slovenske ljudske glasbe željne Tajvance in druge obiskovalce, naredili korak naprej. V Narodnem domu Maribor so 9. aprila letos premierno na oder postavili glasbeno predstavo Odraščanje. Koncertna zgodba sestavljena iz štirih delov skozi ljudske pesmi ob spremljavi tradicionalnih inštrumentov odslikava štiri obdobja vsakega posameznika. Rojstvo, razigrana otroška leta, najstniško uporništvo in zrela leta. Vsako obdobje spremljajo pesmi ob spremljavi glasbil. Kot človek z leti postaja vse kompleksnejši, se v prvi tovrstni glasbeni predstavi pri nas z vsakim obdobjem življenja stopnjuje kompleksnost glasbe.

Ideja o Odraščanju se je mladim glasbenikom, starim od 12 do 19 let, porodila ob pesmi Nece Falk, Življenja krog. Življenje je krog, v katerega je vpet vsakdo, ki v tem trenutku prebira te vrstice, in mladi glasbeniki vas bodo skozi ljudske pesmi, ki ste jih že kdaj slišali, ali pa tudi ne, popeljali po poteh tega čudežnega kroga, ki mu pravimo življenje.

Obišči spletno stran

Ogled dogodka je brezplačen.

S prijazno pomočjo: