• 23.6. - 1.7. 2017
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • DO ZAČETKA FESTIVALAŠE -545 DNI...


    • DO ZAČETKA FESTIVALA
      ŠE -545 DNI...

četrtek

30.06.2016

23:00

Mladinin oder

Koncert

PSIHOZA ● PINK PANKER ● THE KOJN

PSIHOZA

Peter Leban (vokal)
Žan Brešan (kitara, vokal)
Juri Merljak (bas)
Vasja Peruničič (bobni)

Skupina je nastala na ruševinah bivših Drunkdead, po tem ko so izgubili basista. Plan je bil preigravat običajen grindcore, ampak so Meso, Cigo, Juri in Kwpa že na prvih vajah začeli vstavljati različne stile glasbe, ki nimajo s hrupnim grindcorom nobene veze. Po dveh letih in 7ih skladbah so leta 2010 prvič njihovo mešanico predstavili ožji publiki, od tam pa so se koncerti prve dve leti kar vrstili. Po skoraj letu premora pa so leta 2014 izdali prvi album z imenom Collection of mental infections, na katerem je zbranih 24 skladb. Skupina je pred kratkim menjala Kwpo za Vaskota, izdala pa tudi že novi komad Markonarko.

PINK PANKER

Damjan Cilenšek - Vini (vokal)
Anže Grm - Grm (kitara)
Rožle Kisovec - Kisuc (kitara)
Jure Likar - Jaga (bas)
Uroš Dobčnik - Urko (bobni)

Naj vas ime na zavede, za skupino Pink Panker se ne skrivajo kakšni uglajeni, prefrigani rožnati panterji, ampak totalno besni pankerji brez dlake na jeziku. Samo prelet pesmi na plodovitem albumu Pastirske pesmi pove dovolj: "SAZAS puši kurac!", "Golazn", "Čreda", "Propad sistema", "Prodana oblast", "Upor", "Revolucija".

CD Pastirske pesmi je po prvem EP-ju z naslovom Golazn je treba potovčt korak naprej v smeri revolucije ter direktne konfrontacije z bedo sveta. Že po prvem posluhu je jasno, da se pod starikavo, a udarno dormo garažnega "fakofa" nesprejemljivosti skriva bogati paket dobrega muziciranja, prodornih parol ter pravega temperamenta." (Sandi Sadar Šoba, Rockonnet)

Ponosni so, da so ustvarili SPT - Slovensko Pank Transverzalo 2015! SPT je projekt, ki je nastal z željo povezati čim več pank skupin, klubov, organizatorjev in ostalih navdušencev tovrstnih dogodkov. Glavni cilji SPT so mreženje, sodelovanje, spodbujanje ustvarjalnosti in razmišljanja z lastno glavo. Organizatorji pravijo, da je pank v prvi vrsti orodje, ki ima potencial premikati zavest in ga je treba na ta način tudi uporabiti. Danes pank predstavlja glasbeno zvrst, ki se je z družbenega dogajanja umaknila v underground. A kot pravijo, so besedila bendov namenjena vsem, sploh pa tistim, ki jim ta žanr ni blizu in jim obiskovanje takšnih koncertov ne pride niti na misel. Kakšen rezultat torej prinese podajanje sporočil med istomislečimi? Prvi korak SPT je povezati pankse celotne domovine in ostale, ki se želijo priključiti ter doseči skupno delovanje, saj je to osnova za gradnjo platforme, ki uporablja koncertno sceno za povezovanje, druženje, načrtovanje, izmenjavanje idej ... ali zgolj odbit pank žur. SPT se je zaključila s Pank Pod Slovenci, pod okriljem Igorja Vidmarja ŠKUC Ropot z bendi Buldogi, Odpisani, Pink Panker, Iamdisease, Drek u pest, TRIFOR60, Beer for Breakfast - BFB, Strgane Pazduhe.

THE KOJN

Miha Ovca (bobni)
Marko Kos (kitara)

The Kojn je dvočlanska zasedba iz Črnega grabna z Ovco na bobnih, Kosom na kitari in s kriki distorzirane živali v mikrofonu. Vabljeni, vabljeni na prisluh in ogled noiserskemu trušču svetobolja, ritmom jeze in subtilnim vložkom neartikuliranega sveta divjine...

Obišči spletno stran , 2 , 3

Za ogled predstave potrebujete Lento ali dnevno vstopnico ali posamično vstopnico.

S prijazno pomočjo: