• 23.6. - 1.7. 2017
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • DO ZAČETKA FESTIVALAŠE -545 DNI...


    • DO ZAČETKA FESTIVALA
      ŠE -545 DNI...

petek

24.06.2016

23:00

Mladinin oder

Koncert, DJ večer

EMILJO A.C. ● NAJI (IRI) ● MITJA MIKLIČ ● SCOTTSMVNSION ● AMO ● LANG

 

EMILJO A.C.

Emiljo A.C. je kratica za Emiljo Albert Cassagrande. Ime morda nakazuje, da gre za renesančnega učenjaka, v bistvu pa gre za fanta, ki je bil ob reki Dravi rojen pred 17 leti. Pri njem se je vse začelo dokaj hitro. In s posebnim talentom. Ko je bil star 6 let, mu je prijatelj podaril hip-hop album. Kot obseden ga je poslušal in poslušal in kmalu postal zasvojen s hip-hoperji, kot so Wu Tang Clan, DJ Premier, Lord Finesse in drugimi. Pri 12 letih je že sam ustvarjal beate, navdihoval pa ga je slovenski producent Gramatik, ki je bil takrat že zelo znan na svetovni sceni elektronske glasbe. Na Emiljevo glasbo je zelo očitno vplival zgodnji hiphop, vendar pa ji rad primeša še moderne različice elektronskega hip-hopa, ki jih meša z zgodnjimi tehnikami cut'n'paste. Njegovi beati postajajo vedno bolj zapleteni, saj se širi tudi njegovo poznavanje glasbe. Poleg tega pa ima še eno prednost - čas je vsekakor na njegovi strani.

NAJI 

Izjemen reperski talent iz daljnega Irana si je svoje kljub 22 letom bogate izkušnje nabiral na številnih underground zabavah po svoji domovini.

Rime v domačem farsiju mu tečejo kot reka Karun, v njih pa vključi tako družbeno kritiko kot življenje iranske mladine, ki se mora z moderno glasbo večinoma ukvarjati na skrivaj. Kljub temu da je ustvaril že na desetine lastnih komadov, bo na Mladininem odru priredil svoj prvi uradni koncert.

MITJA MIKLIČ

Mlad DJ-ski talent iz Kopra se kljub le 17 letom že 5 let ukvarja z glasbeno produkcijo. Začel je s hip-hop glasbo, preizkusil pa se prav tako v rapanju na lastne komade in s svojimi avtorskimi besedili. Njegov stil se je razvil v mešanico več različnih zvrsti, kot so hip hop, glitch hop, dubstep ... Po končani srednji šoli za gostinstvo in turizem se želi vpisati na SAE Institute v Ljubljani in se izšolati za glasbenega producenta ter se ukvarjati z obdelavo zvoka in produciranjem lastne glasbe, pozneje pa želi odpreti tudi svojo založbo. Sodeluje z organizacijo TRITE, v katero sta vključena tudi izvajalca FLO in Whynnel, prirejajo pa dogodke, kot je Električni Bojler oz. Electric Boiler Room.

SCOTTSMVNSION

Michel Scott, bolje poznan pod imenom scottsmvnsion je slovenski trillwave/trap/rap glasbenik. Leta 2015 je izdal LP z naslovom ˝SHADOWS˝. Od drugih se razlikuje predvsem po svojih značilnih nastopih v živo, unikatnih glasbenih videih, svojem stilu in karizmi. 5. maja 2016 je scottsmvnsion izdal EP z naslovom ˝Trill Lands: Darkest light project˝, ki ima agresivnejši zven in sporočilo za vse tiste, ki mu niso verjeli, da ima nekaj, po čemer si bodo ljudje zapomnili njegovo glasbo in njega samega. Glede na njegovo predanost sploh ni dvoma, da bo njegova prihodnost zelo uspešna.

AMO

Amo (tudi Amo Socialec) je umetniško ime, pod katerim deluje mladi aktualni državni prvak v freestyle battlu. Za ožjo hiphopersko publiko je to že znan obraz, saj je osvojil vsa večja tekmovanja v prostem slogu in improvizaciji, ki so se vrstila po celotni državi zadnjih nekaj let.

Prvič je nase opozoril že daljnega 2009, ko je na državnem prvenstvu v Freestyle Battle-u zaostal samo za legendarnim N'tokom. Že leto za tem pa se je začel pojavljati kot gostujoči MC na številnih nastopih, ki so jih prirejali domači hiphoperji. Temu je sledila izdaja 'neodvisno izdanih' demo ploščkov, ki so bili med insajdersko sceno dobro sprejeti. Prvi takih, 'Horizont' je definiral njegov slog rapanja, ki spodbuja mlade k proaktivnosti, premišljenosti in družbenemu udejstvovanju, hkrati pa večkrat na domiseln način pogleda kritično na družbene tabuje. Prav tako je večkrat nase opozoril kot gostujoči raper ob Emkeju, Zlatku, Trkaju, Mrigu in drugih.

V obdobju po prvencih se je uspešno lotil t.i. 'battle turneje', ki je vključevala številne turnirje improvizacijskih bitk, med katerimi je v svoje vitrine razstavil krone iz Kranja, Trbovlja, Ljubljane in Postojne. V sklopu svojega kolektiva pa je odpiral koncerte tudi na mini turneji Dubioze Kolektiva po Sloveniji in za nominiranca prestižne nagrade Grammy, Planet Asio. Vmes je postal član vseslovenskega hiphoperskega kolektiva Wudisban, znotraj katerega je zabaval množice z vseh koncev Slovenije.

Letošnje leto je izdal dolgo pričakovan uradni album, ki nosi naslov 'En dan...', na njem pa je prvič sodeloval tudi s produkcijskimi ekipami izven meja Slovenije. Na plošči je dokončno razbil stereotipno mišljenje o fristajlerjih, ki ne znajo skupaj spraviti kohezivnega studijskega produkta, saj je z njo zadovoljil tudi najzahtevnejše kritike in recenziste.

LANG

Klemen Štular Breznik je že pri enajstih letih pričel s prvimi poskusi na področju elektronske glasbe (produkcija in DJ). Pod umetniškim imenom Take One je ustvarjal house (progressive house) in imel nekaj nastopov po slovenskih klubih (med drugim v ljubljanskem Cirkusu in na mariborskem ŠTUK-u). Po nekaj letih ukvarjanja z elektronsko glasbo je presedlal na trap in dubstep in se preimenoval v LANG. Lani je bil povabljen na Fat Cat festival v bosanskem Petrovcu in nastopi na festivalu Woodland v Pristavi. Njegovi seti so nabiti z energijo in običajno sestavljeni iz različnih žanrov: od trapa in dubstepa do hip hopa in rapa ter bass house glasbe. Njegovi vzorniki so Skrillex, Diplo, Snails, Must die!, Jauz ... Poleg precej odmevnih objav na Soundcloud (beleži od nekaj 1000 do 70K ogledov za posamezno skladbo) mu medijsko prepoznavnost v letu 2015 in 2016 prinese tudi nekaj intervjujev (Magnim network, RoomXmatez, Digital Delight). Podpirajo ga znani izvajalci, kot so Ansolo, Merk & Kremont, Oliver Heldens.

 

Obišči spletno stran , 2 , 3 , 4 , 5

Za ogled predstave potrebujete Lento ali dnevno vstopnico ali posamično vstopnico.

S prijazno pomočjo: