• 23.6. - 1.7. 2017
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • DO ZAČETKA FESTIVALAŠE -545 DNI...


    • DO ZAČETKA FESTIVALA
      ŠE -545 DNI...

sobota

25.06.2016

23:00

Mladinin oder

Koncert, DJ večer

MILLERTHEKILLER ● LIAMERE ● GMD ● ACID ROCKY ● GREGAREPOVZ

MILLERTHEKILLER

Čeprav se Matjaž Mlinar aka MillerTheKiller z glasbo ukvarja šele od leta 2012, pa sežejo njegovi začetki še mnogo dlje, saj se je že od ranega otroštva posvečal plesnim gibom ter tako kalil svoj posluh. Rad ima predvsem lomljene ritme, saj se je že kot najstnik navduševal nad reperji, kot so Das Efx, Wu Tang Clan, Mobb Deep, ter nasploh nad fenomenom hip-hop kulture. Temu je sčasoma dodal še malo dinamike, tako da se je ustavil pri breakbeatu in drum'n'bassu, čeprav vseskozi pogleduje nazaj ter se vrača h koreninam moderne plesne glasbe (James Brown, Bobby Byrd, Charles Bradley,...).

Njegovi seti so dinamični, tekoči (liquid) drumnbassovski, prepleteni s hip hop ter toplejšimi funky, latino, brazilskimi ter reggae ritmi. Njegovi vzorniki pa vsekakor Krafty Kuts, Dj Craze, Marky, Patife, Roni Size, Shy Fx, katerih komade pogosto slišimo v njegovem izboru. Izolčan, član obalnega kolektiva Elektrofolp, je svoje poskočne ritme predvajal predvsem na manjših ter srednje velikih lokalnih dogodkih (Jungle Flash, Natrural bass, Semiprofest,..), po klubih širom Slovenije (Klub K4, Pekarna Gustaf Maribor, Rog,...) ter tujine (Regius festival Šibenik).

LIAMERE

Malidah (vokali)
Ferguson (klaviature, sampler, kitara)
Anej Kočevar (bas)

Liamere je skupni projekt med pevko in tekstopisko Malidah ter aranžerjem in producentom Fergusonom, ki je nastal v iskanju edinstvenih hibridov med temnimi elektronskimi žanri, kot so future garage, 2-step in trip-hop, s klasično "pop" strukturo. Njuna glasba predstavlja zvočno mešanico urbanih atmosfer, zlomljenih ritmov ter melanholični in raskavi ženski vokal.

V začetku oktobra sta se poslušalcem predstavila s trip-hop obarvanim singlom Sabotage, ki v svojih šestih minutah popelje poslušalce v hreščečo atmosfero z definirano perkusijo, organskim ambientom in sramežljivim ter emotivnim ženskim glasom.

Pred kratkim pa je dvojec izdal svoj dolgometražni istoimenski prvenec Liamere, na katerem lahko zasledimo 9 skladb, ki popeljejo poslušalce v svet urbane samote in hladnih občutkov, s katero dvojec predstavlja svojo glasbeno vizijo.

V živo pa dvojec postane pravzaprav trio, saj se Liamere pridružuje še basist Anej Kočevar, ki z Malidah sodeluje v projektu Harshside, prav tako pa bas prispeva skupinam, kot so Adam, Anavrin, Gušti in Lačni Franz.

GMD (Generating Music for Dancefloors)

GMD je svež dvoplastni mednarodni projekt, sestavljen iz "netakfejst" svežih ljubiteljev in aktivistov na področju elektronske glasbe, formiran v začetku leta 2016. Prva "plast" je promocijska platforma GMD DIGITAL (GMD, Parasite Unit), katere namen je širitev in promocija alternativne underground plesne glasbe preko spleta (socialnih medijev) po svetu. Druga "plast" se osredotoča na razširitev v Sloveniji premalo poznane "UK BASS" scene (grime, bassline, garage) s pomočjo novo nastalega acta GMD ter anonimne, maskirane performansa ekipe GMD Live (GMD, SoberMC, Tommy Shy).

ACID ROCKY

ACID Rocky (Rok Palo) je mlad DJ in producent iz Ljubljane. S kariero je začel spontano, medtem ko je bil na turneji z lokalnimi DJ-ji in bendi, kot so Milk Drinkers, Ian Green in drugi, ki so zaznali njegov talent in enkraten okus za glasbo ter ga takoj postavili na mnoge odre po državi.

Od prvega dne so Rocky in njegova vsestransko nadarjena ekipa ustvarjali v studiu in izven njega ter ustvarili moderen zven, ki so jo začinili z odštekanimi idejami in vizijami.

Na njegov glasbeni stil so vplivale kompozicije zgodnjega detroitskega techna, medtem ko je njegova produkcija glasna in težka. S svojimi dinamičnimi in progresivnimi DJ seti ni tip, ki bi "pripovedoval zgodbo", ampak se bolj osredotoča na namen: občinstvo pripraviti do plesa skozi vso noč.

GREGA REPOVŽ

Urednik Mladine Grega Repovž je leta in leta vrtel glasbo na vsaki površini, ki jo je našel, nevidne reglerčke je dvigal in spuščal po mizah in podobno. Seveda si ni drznil pomisliti, da bi to svojo željo res realiziral. Pred dvema letoma pa se je opogumil, poklical Zano Caroline Fabjan Blažič in jo prosil, naj mu od blizu pokaže, kaj v resnici počne za svojo mešalko. Tako se je začelo. In ostal bi v svoji dnevni sobi, če mu ne bi Nina Hudej nekega dne ponudila, da zasede prižnico v Monoklu.

Obišči spletno stran , 2 , 3 , 4 , 5

Za ogled predstave potrebujete Lento ali dnevno vstopnico ali posamično vstopnico.