• 23.6. - 1.7. 2017
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • DO ZAČETKA FESTIVALAŠE -545 DNI...


    • DO ZAČETKA FESTIVALA
      ŠE -545 DNI...

torek

28.06.2016

23:00

Mladinin oder

Koncert, DJ večer

STEREO BANANA (SRB) ● BAJC ●.ČUNFA

 

STEREO BANANA

Intergalaktična ekspedicija po imenu Stereo Banana je pred dvema letoma izdala svoj prvenec z naslovom "Šijemo sambu" in v orbito poslala singel "Da li vi masturbirate pred grad?". Eksplozivni srbski dvojec gruva že nekaj let, nastopil pa je tudi že na raznih festivalih (Countryside Jam, Festival Uličnih Svirača, Love Fest).

BAJC

Bajc je avdio inženir po poklicu in DJ ter producent po srcu. Z zvokom se ukvarja večino svojega časa in ko je prvič slišal Beatlese je spoznal, da hoče nekoč tudi sam z glasbo ustvarjati emocije, kot jih je takrat začutil ob njihovi glasbi. Že kot otrok se je začel učiti kitaro, njegova glasbena pot pa je peljala vse od metala pa tja do hip-hopa. In prav iz korenin hip-hopa ga je povleklo v digitalni svet moderne glasbene produkcije, kjer je med EQji, sempli in kompresorji zapravil večino svoje adolescence. Digitalna domena ga je privlačila predvsem zaradi neskončnih možnosti ustvarjanja. Zadnji dve leti se intenzivno ukvarja z omejitvami snemanja inštrumentov in fiziko samega zvoka, kar se pozna na glasbi, ki jo ustvarja. Njegova glasba tako zaobide ustaljene metode snemanja in oblikovanja zvoka - skozi ta proces je nastal tudi prvenec Things people don't like, benda Persons from Porlock in shoegazerski prodor na sceno EP Waver od ljubljanskih Haiku Garden.

.ČUNFA

.čunfa je en izmed mlajših, če ne celo najmlajših vidnih producentov na slovenski underground beat sceni. Producira od leta 2012, s svojim specifičnim soundom pa je na sceno prebil dobro leto nazaj, ko je objavil svoj prvi EP – Analog Mind – eksperimentalno mešanico hip-hopa zapakiranega v lo-fi feeling. Temu albumu sta sledila še dva in sicer 421.ep in uTrip. Vsakič znova z izčiščenim zvokom, tako značilnim za .čunfo. Pravi, da so nanj vplivali predvsem producenti kot so Flying lotus, J Dilla, Knxwledge in Žiga Murko. Pravkar pa se nam obeta nov album z naslovom Obsolete, ki ga .čunfa pripravlja za založbo Beton Records in bo digitalno izšel 20.5.2016. Gre za celovitejši in bolj abstrakten projekt, definitivno album, ki ga že vsi težko pričakujemo. 

Bajc in .čunfa sta člana glasbenega laboratorija BORA, ki se je lani septembra s svojo butično ponudbo DJ-ev in glasbenih producentov začel pojavljati na socialnih omrežjih. Je platforma, ki želi v obdobju dematerializacije glasbe zaradi globalizacije, poplave informacij in virtualnega prostora postati  vizionarski akter,  glasnik nove glasbe v tem času. Ideja platforme je, da tako v virtualnem kot fizičnem prostoru najde pravo mesto za uveljavitev glasbenih ustvarjalcev, ki producirajo kvalitetno glasbo jutrišnjega dne: garage, chillout, glitch hop, trap, drum'n'bass, dub, dubstep ...

Obišči spletno stran , 2 , 3

Za ogled predstave potrebujete Lento ali dnevno vstopnico ali posamično vstopnico.

S prijazno pomočjo: