• 23.6. - 1.7. 2017
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • DO ZAČETKA FESTIVALAŠE -545 DNI...


    • DO ZAČETKA FESTIVALA
      ŠE -545 DNI...

sobota

02.07.2016

21:00

GT22

DJ večer

Ambasada Svetlane Makarovič: URBADUR

Avtorski zvočno-glasbeni projekt dj Urbadurja na temo in ob inspiraciji besed, misli, izjav Svetlane Makarovič. Dogodek je tako fuzija svojevrstne poezije in sodobne, urbane glasbe. Na prostem, za vse in za izbran okus.

Svetlana Makarovič je znana avtorica za odrasle in mladinske naslovnike. Njena mladinska besedila so postala del sodobne klasike in mladinskega kanona, ki imajo posebno mesto v zgodovini slovenske mladinske književnosti. Makarovičeva je prejemnica številnih nagrad. Je pesnica, ki nikoli ni hotela biti v krdelu oziroma del množice in verjame, da je treba razkrinkati privid in laž. Pesnica, ki ne pristaja na kompromise v svetu, v katerem poleg ravnodušnosti do tistega, kar se dogaja drugemu, vladajo prevare in laži.

Urban Ambrožič - URBADUR … Privlačna sila melodičnih in karakterja polnih zvočnih kreacij ter odbojna sila izpraznjenih komercialnih patetik sta bili prvi fizikalni okoliščini, ki sta Urbana zanesli v vode glasbenega udejstvovanja. Svojo pot je začel na betonskih ritmih stare šole hip hop-a– druženje in sodelovanje z repeji, skreč jam-i z nosilci domače ulične kulture in vključevanje v progresivne glasbene kolektive predstavlja njegovo izstrelitveno ploščad v prostrano vesolje eklekticizma. Iz zavetja hip hop glasbe luč pozornosti vedno bolj usmerja v zanimive spojke molekul lepljivega jazz-funka, zamaknjenosti trip-hopa in nu-disco/deep house glasbe, poživljajoče elektronike ter ostalih, prehodnih elementov. Železni kolesi, za katerima stoji, narekujeta premik po poti glasbenih užitkov in Urbadurjevo poslanstvo je zadovoljiti poslušalce in jim napolniti glave in srca z netipičnostjo.

Ogled dogodka je brezplačen.

S prijazno pomočjo: