• 23.6. - 1.7. 2017
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • DO ZAČETKA FESTIVALAŠE -545 DNI...


    • DO ZAČETKA FESTIVALA
      ŠE -545 DNI...

FIERO SPIRITO

Pevci Glasbene in baletne šole Antona Martina Slomška

Saša Fidler, Renata Gračnar, Rožle Javornik, Jan Juršnik, Barbara Juteršek, Mitja Krajnc, Klavdija Pirnat Breznik, Tilen Repenšek, Rina Repnik, Vita Repnik, Ana Sandrin, Gregor Sotošek, Bogdan Stopar, Ana Studen, Ervin Šega, Katarina Vinter, Ana Jesenek

Klavirska spremljava: Mirjana Kostić
Mentorica in idejna vodja: Simona Raffanelli Krajnc
Odgovorna oseba: Aleš Marčič

Spored:

Jacques Offenbach: Barkarola iz opere Hoffmannove pripovedke
Carlos Guastavino: »Pueblito, mi pueblo …« (»Vas čudovita«) iz Deset argentinskih pesmi
Giuseppe Verdi: Spev sužnjev iz opere Nabucco
J. Offenbach: Arija Olympie iz opere Hoffmannove pripovedke
Johann Strauss ml.: Kvartet iz operete Noč v Benetkah (»Z masko zakrit«)
Emmerich Kálmán: Duet Silve in Edvina iz operete Kneginja čardaša
Johann Strauss ml.: Kvartet iz operete Noč v Benetkah (»Ninana …«)
Johann Strauss ml.: Finale II – Tercet z zborom iz operete Netopir
Emmerich Kálmán: Duet Ferija in Bonija z zborom iz operete Kneginja čardaša
Franz Lehár: Pesem Hane z zborom iz operete Vesela vdova
Ivo Tijardović: Tercet iz operete Mala Floramye
Emmerich Kálmán: Arija Silve z zborom iz operete Kneginja čardaša
Emmerich Kálmán: Tercet z zborom iz operete Kneginje čardaša
Franz Lehár: Finale iz operete Vesela vdova

Mladi pevci z imenom "Fiero Spirito", kar pomeni "svobodni duh", svoje pevsko znanje izpopolnjujejo ter glasbeno nadgrajujejo pri profesorici Simoni Raffanelli Krajnc, mag. art. in pri profesorju Alešu Marčiču, mag. art., na Glasbeni in baletni šoli Antona Martina Slomška.

Odrske in glasbene izkušnje pridobivajo v številnih projektih pod vodstvom Simone Raffanelli Krajnc. Nekateri izmed njih so že člani opernega zbora Slovenskega narodnega gledališča Maribor in imajo tam tudi solistične vloge. Pevci Fiera Spirita so nagrajenci in finalisti mednarodnih pevskih tekmovanj Petar Konjović v Beogradu, Feruccio Tagliavini v Deutschlandsbergu in slovenskega tekmovanja TEMSIG. Vsako leto se tradicionalno predstavijo z Božično-novoletnim koncertom, sodelujejo pri projektih Glasbene in baletne šole Antona Martina Slomška (Miklavžev koncert, koncert Pod zvezdami, sodelovanje s šolskim orkestrom, ...).

Gotovo največji uspeh je bil koncert ob 850-letnici Mestne občine Maribor in 150-letnici prenosa nadškofije v Maribor, junija 2014, kjer so nastopili z orkestrom pod taktirko Slavka Magdića. Pevci so na dobrodelnem koncertu Stopimo skupaj, ki je bil organiziran za žrtve poplav v Bosni in Hercegovini, Srbiji ter na Hrvaškem, zapeli s priznano sopranistko Sabino Cvilak.

S programom, ki ga izvajajo, želijo publiko popeljati v čaroben svet klasične glasbe, v svet arij, ansambelskih in zborovskih delov iz najlepših oper in operet. Program popestrijo tudi z znanimi skladbami iz zakladnice glasbe.

Le kdo ne pozna znamenitega dueta Barcarola iz opere Hoffmannove pripovedke, komičnih prigod iz operet Netopir in Vesele vdove ali pa Zbora sužnjev iz znamenite Verdijeve opere Nabucco, ki nas vedno znova opominja na aktualno problematiko izgubljene domovine?

To in še veliko več želijo pevci Fiera Spirita pričarati publiki in zagotoviti nepozabno doživetje, ki v posamezniku še dolgo odmeva.

Obišči spletno stran

S prijazno pomočjo: