• 23.6. - 1.7. 2017
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • DO ZAČETKA FESTIVALAŠE -545 DNI...


    • DO ZAČETKA FESTIVALA
      ŠE -545 DNI...

ponedeljek

27.06.2016

11:00

Art kamp - Oder Triglav

Muzikal

SKRINJICA Z GUMBI, ČMRLJONAVTI

SKRINJICA Z GUMBI, JUNIOR CS
muzikal

ČMRLJONAVTI, OTROŠKI ZBOR PU
pevsko plesna predstava

Pevska šola CS, Junior CS, Otroški zbor PU

Zbori Pevske šole CS izvajajo številne koncerte, uprizarjajo najrazličnejše odrske projekte s poudarkom na sodobni in zgodnji glasbi, sodelujejo pri projektih s koncertnim zborom Carmina Slovenica, sodelujejo pri izvedbah vokalno-instrumentalnih skladb, nastopajo kot demonstracijski zbori na seminarjih zborovodij, se udeležujejo zborovskih tekmovanj v Sloveniji in tujini, snemajo nove skladbe in izbrana dela za nacionalni radio in učbenike, se udeležujejo dobrodelnih dogodkov ...

Skrinjica z gumbi je muzikal, v katerem srečamo Aljo in Jakoba, običajna najstnika, ki vikend preživljata pri dedku in babici. Želita si gledati televizijo in igrati računalniške igrice, a stara starša imata z njima drugačne načrte. Dolgčas bosta pregnala s pripovedovanjem zgodbic iz njunih popotovanj po svetu. Gumbi v skrinjici so spomini, ki jih babica hrani iz potovanj. Skozi glasbo in pesmi Alja in Jakob spoznavata bližnje in daljne dežele, njihove zgodbe, legende in priznata, da je tako druženje dosti bolj zabavno, kot posedanje pred ekranom. Dan mine, kot bi trenil.

Predstava Čmrljonavti pa govori o vesoljcih, ki s svetlobno hitrostjo potujejo skozi vesolje proti svojemu cilju, majhni modri krogli v našem osončju, planetu Zemlja. Kmalu po pristanku jih napade skupina porednih otrok, ki jih uglajeni in miroljubni Čmrljonavti okarajo, češ kako grdo ravnamo s planetom. Prišli so v želji, da Zemljani spoznamo svojo zmoto, ko krčimo gozdove, onesnažujemo okolje, pobijamo živali in se vojskujemo ... Obljuba, da se bomo poboljšali je tudi slovo srčnih vesoljskih bitij. Zborovodkinji Manja Gošnik Vovk in Marinka Šober. Poglej in prisluhni!

Obišči spletno stran

Ogled dogodka je brezplačen.

S prijazno pomočjo: