• 23.6. - 1.7. 2017
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • DO ZAČETKA FESTIVALAŠE -545 DNI...


    • DO ZAČETKA FESTIVALA
      ŠE -545 DNI...

KONTRABANT - prestavljen na 26. 6.

Béla Szomi Kralj (harmonika, ak. kitara, buzuki, vokal)
Dušan Železnikar (kitara, buzuki, kljunasta flavta, vokal)
Pál Szomi (bobni, cajon, kitara, vokal)
Tomaž Juvančič (mandolina, kitara, orglice, harmonika, vokal)
Matijas Severhen (bas čelo, bas kitara, bobni, vokal)

Skupina Kontrabant deluje že od leta 1994. Neguje in združuje kakovostno akustično etno, folk in country glasbo ter druge zvrsti v slovenskem, madžarskem, srbohrvaškem, romskem, židovskem in angleškem jeziku, z močnim pridihom teh tako različnih kultur.

Kontrabant je pustil pečat v slovenskem prostoru s številnimi albumi in uspešnicami. Nekatere med njimi, kot sta Regrat v salat in Prekmurje, moje Prekmurje, so skoraj ponarodele. Za svoje delo si je Kontrabant prislužil več nominacij za slovensko glasbeno priznanje Zlati Petelin.

Pod imenom Nepridiprav so izdali dva zelo popularna CD-ja za otroke, kot producenti in glasbeniki pa so sodelovali tudi pri nastanku dveh CD-jev s slovensko ljudsko glasbo. Béla je izdal tudi izredno dober samostojni album, ki so ga v letu 2014 ponatisnili. Pred kratkim je izšel njihov osmi studijski album "Távozóban", s poezijo madžarskega pesnika Bence Lajosa. Skladbe z albuma izvajajo tako v slovenščini kot v madžarščini. V letu 2015 je Kontrabant na svoji spletni strani objavil že 9. album z glasbo, ki je bila posneta na koncertu ob 20. obletnici benda v Lendavi.

Pravkar pa so končali s snemanjem predelav svojih lastnih pesmi skupaj z nekaj novimi skladbami, ki bodo izšle pod naslovom Najboukše prešvercano.

Obišči spletno stran

Ogled dogodka je brezplačen.