• 23.6. - 1.7. 2017
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • DO ZAČETKA FESTIVALAŠE -545 DNI...


    • DO ZAČETKA FESTIVALA
      ŠE -545 DNI...

sreda

29.06.2016

23:00

Mladinin oder

Koncert

PLASTIC KNIVES (CRO) ● MAKROHANG (HUN) ● PRELUDE

 

PLASTIC KNIVES

Damjan Vujaklija (kitara, elektronika, bas)
Nikola Babić (bobni)

Plastic Knives je duet iz Zagreba, ki ga sestavljata Nikola Babić in Damjan Vujaklija. Njuna glasba je zmes kitar, sintetičnega in težkega basa, raznorazne elektronike in bobnov.

Prvenec v obliki EP-jev sta izdala lani, in sicer s preko bandcampa: Tongue In Cheek in Both Sides Of The Atlantic, ki si ju lahko brezplačno naložite. Lani sta večkrat uspešno nastopila na Hrvaškem, na primer na festivalu INmusic in Gričevanje, trenutno pa sta na poti po Evropi.

Bend trenutno promovira svoj novi singel Hooker Hickey. Gre za instrumentalno kombinacijo strnjenih dance in progressive bobnov, sintetičnega basa, pisanih kitar in mnogih elektronskih elementov. I

 

MAKROHANG

Tamas CZIRJAK (bobni)
Marcell GYANYI (bas)
Gergely NAGY (kitare)

Jazz za metalce! Za oboževalce instrumentalne glasbe, ki ljubijo strukturirane skladbe, je madžarska instrumentalna skupina Makrohang res tista, ki jih popelje na potovanje skozi različne glasbene zvrsti. Za razliko od drugih instrumentalnih zasedb Makrohang pametno združuje različne glasbene stile, vse od hard rocka do post-bopa, jazza in hip-hopa, od techna do minimala in še več.

Mladi trio je bil delno ustanovljen na akademiji Liszt Ferenc v Budimpešti, kjer sta se srečala Marcell Gyanyi (bas) in Tamas Czirjak (bobni), Gergely Nagy (kitare) in Marcell pa sta skupaj igrala že leta. Zvočni svet benda bi lahko opisali kot zmes različnih stilov, prefrigano strukturiranih v zvočno-slikovna potovanja. Na glasbo je vplival jazz, hkrati pa tudi čvrsti zvok kitar in močni bas.

Po tem, ko so leta 2014 kot prvi instrumentalni bend zmagali na tekmovanju Talentometer, ki ga organizira A38 Ship, so zasloveli po vsej Madžarski. Odigrali so številne uspešne nastope in posneli z novincem na psihedelični jazzrock sceni, Jü (RareNoiseRecords), in mednarodno priznanim madžarskim bobnarjem Balázsem Pándijem (Venetian Snares, Merzbow, The Kilimanjaro Darkjazz) posneli preigravanja v živo.

Mednarodni uspeh zasedbe se je začel leta 2015, ko je bil povabljen na festival Waves Central Europe v Bratislavi. Po tem so bili povabljeni na MENT v Ljubljano 2016. Poleg tega je bend igral še v drugih državah, kot so Češka, Romunija in Slovaška in januarja 2016 posnel prvi LP.

PRELUDE

Davor Loštrek- Đemmo (vokal, saksofon)
Klemen Mlinar - Klemč (kitara)
Blaž Arnolj - Beko (bas)
Aljaž Trček - Žaži (bobni)

Hitri, močni, drzni! Klemč, Demmo, Žaži in Beko so tehnično dovršen četverec, ki svojo energijo najbolje dokaže na odru, koncertno energičnost pa nadgrajujejo iz koncerta v koncert! Zaznamuje jih moderen fusion hard rock stil.

Začetek banda sega v leto 2011, ko je Beko, kot ustanovni član, z edinstveno idejo o imenu skupine in stilu glasbe spoznal takrat komaj 16-letnega Žažija, posledično se je pridružil še Klemč, ki je bil v glasbenem sodelovanju z Žažijem že vrsto let. Po nekaj mesečnem preigravanju in iskanju pevca pa se jim pridruži Đemmo.

Kmalu je sledil prvi koncert v njegovem domačem kraju, ob tem pa ugotovijo, da je v bandu potreben vodja, nekdo, ki ni član, ampak njihov ''šef'', torej kritik, booking agent, voznik, organizator, tonski mojster, blagajnik... Bekotov najboljši prijatelj Augo je bil kot nalašč za to! In tako se je zgodba Prelude benda lahko začela!

V štirih letih so odigrali preko 70 koncertov po vsej Sloveniji, na željo organizatorjev pa formirali projekt akustični Prelude, kjer sodelujeta še Nejc Vončina ter Daniel Podobnik. V tem času so ustvarili tudi ploščo Prelude 1688 in jo 3. oktobra 2015 kot prvenec izdali skupaj z drugim singlom Pohlep! Album so snemali v studiju Evolucija s producentom Simonom Jovanovičem in ustvarili izdelek, ki se je med glasbenimi kritiki zelo dobro zapisal. Zmaga na ŠOUROCK 2016 pomeni stopnico višje in defenitivno novo prelomnico v njihovi karieri.

Obišči spletno stran , 2 , 3

Za ogled predstave potrebujete Lento ali dnevno vstopnico ali posamično vstopnico.

S prijazno pomočjo: