• 23.6. - 1.7. 2017
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • DO ZAČETKA FESTIVALAŠE -545 DNI...


    • DO ZAČETKA FESTIVALA
      ŠE -545 DNI...

ŠPELA ŠRGAN, klarinet ● JANA RUMPF, flavta

Prvonagrajenci tekmovanja TEMSIG 2016

Špela Šrgan, klarinet

Tilen Bajec, klavir
Akademija za glasbo Ljubljana
Mentor: Andrej Zupan

Spored:
Gioacchino Rossini: Introdukcija, tema in variacije
Heinrich Sutermeister: Capriccio za solo klarinet
Charles Marie Widor: Introduction et rondo (Introdukcija in rondo) za klarinet in klavir

Špela Šrgan se je rodila 12 septembra 1995. Pri sedmih letih je začela igrati klarinet v glasbeni šoli Laško pri profesorju Primožu Razboršku. Eno leto jo je poučeval tudi Franjo Maček. Srednjo šolo je obiskovala na 1. gimnaziji v Celju, smer umetniška gimnazija, klarinet jo je poučeval prof. Jurij Hladnik. Sedaj se izobražuje na Akademiji za glasbo v Ljubljani pod mentorstvom prof. Andreja Zupana. Vseskozi se udeležuje seminarjev pri priznanih klarinetistih, kot so Paolo Beltramini, Sean Osborn, Mate Bekavac in Jože Kotar. V času dosedanjega šolanja se je udeležila že številnih mednarodnih tekmovanj, kjer je dosegala zlate in prve nagrade. Trikrat se je tudi udeležila Tekmovanja mladih glasbenikov Slovenije in dosegla zlate in srebrne plakete. V času srednješolskega izobraževanja je kot solistka dvakrat sodelovala s Mladinskim pihalnim orkestrom in kot članica orkestra koncertirala s Mladinskim simfoničnim orkestrom GŠ Celje. Sedaj igra tako v pihalnem kot tudi v simfoničnem orkestru Akademije za glasbo Ljubljana.

Jana Rumpf, flavta 

Ivan Ferčič, klavir 
Konservatorij za glasbo in balet Maribor 
Mentorica: Valerija Kamplet

Spored:
Carl Reinecke: Koncert za flavto in orkester (klavir) v D-duru op. 283
I. Allegro molto moderato
II. Lento e mesto
III. Moderato - In tempo animato - Tempo I - Più mosso - Più lento maestoso
Cécile Chaminade: Concertino za flavto in klavir (orkester) op. 107

Jana Rumpf je svojo glasbeno pot pričela pri osmih letih pri prof. Valeriji Kamplet. Po opravljenih sprejemnih izpitih na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor je sedaj pri isti profesorici končala 2. letnik. Jana je pod mentorstvom prof. Valerije Kamplet dosegla več visokih dosežkov. Svojo nadarjenost je pokazala že na prvem tekmovanju, ki se ga je udeležila, Ars Nova International Music Competition, kjer je kot najmlajša udeleženka dosegla 4. mesto. Med njene največje dosežke spada 1. mesto in absolutno število točk na istem mednarodnem tekmovanju leta 2010, kjer je tri leta kasneje še enkrat prejela 1. nagrado in zlato plaketo. Tekom šolanja se je udeležila tudi tekmovanja mladih glasbenikov Slovenije. V kategoriji flavta je dosegla srebrno, bronasto in v tem letu tudi zlato plaketo in drugo nagrado, ta rezultat je dosegla leta 2012 tudi v kategoriji solfeggio, s komorno skupino pa je dosegla dvakrat zlato plaketo in enkrat tudi 1. nagrado. Na mednarodnem tekmovanju Salieri je letos dosegla zlato plaketo, prvo nagrado pa tudi na mednarodnih tekmovanjih Woodwind&Brass v Varaždinu in Požarevcu. Poleg teh tekmovanj se je udeležila tudi mednarodnih tekmovanj Svirel, Euritmia in Emona, kjer je dosegla srebrno priznanje.

Jana se redno udeležuje tudi poletnih šol in seminarjev doma in v tujini, kjer skupaj z ostalimi flavtisti izpopolnjuje svoje znanje igranja flavte (Martin Belič, Matej Zupan Karolina Šantl Zupan, Matej Grahek, Michael Martin Kofler, Erwin Klambauer, Nils Thilo Krämer, Norber Girlinger, Julien Beaudiment, Karl-Heinz Schütz...). Za njo je tudi veliko število šolskih in izvenšolskih nastopov.

V sodelovanju s tekmovanjem TEMSIG.

S prijazno pomočjo: