• 23.6. - 1.7. 2017
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • DO ZAČETKA FESTIVALAŠE -545 DNI...


    • DO ZAČETKA FESTIVALA
      ŠE -545 DNI...

petek

01.07.2016

23:00

Mladinin oder

DJ večer

RH202 v živo: STANNY ABRAM ● TIM URBANYA ● LUCKY LEFT ● LUXIA ● IAN SOUND

STANNY ABRAM

Stanny Abram je strast za glasbo razvil sredi 80. let prejšnjega stoletja s poslušanjem, takrat zelo popularnega, radio Luxemburga. Njegovega navdušenja kmalu ni bilo mogoče spregledati. Tisti čas je bil popularen acid house, ki ga je Stanny Abram s svojimi nastopi širil po najboljših klubih v Sloveniji.

Sredi 90. let se je združil z DJ Ozzy-m in skupaj sta začela s projektom D-Team, s katerega je bila najbolj odmevna pesem Frendy took the high spot, s katerim sta se uvrstila na četrto mesto Dee Jay Time lestvice. Bila sta tudi del slovenske plesne scene vključene v projekt proti drogam. Konec 90. let je Stanny naredil velik preobrat v svoji karieri in zaplul v underground techno vode. Po nekaj letih techna se je odločil vrnit k osnovam. Njegovi miksi dandanes vsebujejo lastno produkcijo in obdelave, tako da na vsakem setu preseneti z nečim novim.

TIM URBANYA

Zaiskrilo se je na prvem partyju, ki ga je obiskal iz gole radovednosti in potem se je začelo. Kupil je prve gramofonske plošče, med katerimi so bile Bob Sinclar - I Feel For You, Jocelyn Brown - Believe, David Morales - Needin U' in Jamie Lewis - For You. Profesionalno ustvarjanje elektronske glasbe se je stopnjevalo do te mere, da je leta 2000 njegov hobi postal poklic. Po številnih nastopih v vseh vodilnih klubih in festivalih po Sloveniji mu je menedžer znanega hrvaškega kluba ponudil mesto rezidenta. Poletje 2003 je tako preživel na hrvaški obali. Kmalu za tem je postal del tima, ki je bil zaslužen za tako imenovane Virginity prireditve. Te so kmalu postale znane vsem, ki jim je blizu kvalitetna elektronska glasba.

Leta 2005 sta s prijateljem ustvarila projekt Vale & Timo. Njuno timsko delo je bilo uspešno, saj sta v sodelovanju s Portamento Records izdala EP - Play it, ki se je pozicioniral tudi med 50 najboljših na Beatportu. Nato sta pri isti založbi izdala še remix Acid dried, ki ga je v originalu naredil David Farlow in pri založbi Agent Funk še njun single Complicated. Tim je kmalu prevzel mesto rezidenta v vsem dobro poznanem klubu Yucatan, pričel pa je tudi s turnejo "Bring out the beast tour".

Tim je soustanovitelj organizacije Sweet Entertainment, pri kateri sodeluje z enim izmed začetnikov elektronske glasbe v Sloveniji, Shocker D-jem. Z dogodki kot so Oldies Goldies in Summer Music Festival pa želita predstaviti elektronsko glasbo, ne samo ljubiteljem te zvrsti, temveč tudi čim širši publiki.

David Guetta, Steve Angello, Sebastian Ingrosso, Afrojack, Axwell, Martin Solveig, Fedde Le Grand, R3hab, Chuckie, Eric Prydz, Sander Van Doorn, Junior Jack, Kid Creme, The Shapeshifters, Freemasons, Mark Knight, Funkagenda ... Večino svojega časa pa trenutno posveča lastni produkciji in remiksiranju, v letu 2014 pa lahko pričakujemo kar nekaj solo izdaj, ki bodo izšle pod okriljem dobro poznanih glasbenih založb. Enkrat mesečno pa Tim prevzame vlogo rezidenta v klubu Cirkus.

Od leta 2010 je vodja, producent, moderator in DJ najpopularnejše slovenske radijske oddaje z elektronsko glasbo Rush Hour, v kateri je gostil številna svetovno priznana imena, med katerimi so tudi Avicii, Paul Van Dyk, Above & Beyond, Ferry Corsten, Fedde Le Grand, Martin Solveig, Umek, Nicky Romero, Thomas Gold, Chuckie, Dimitri Vegas & Like Mike. Oddaja se je preselila na valove nacionalnega radia Val 202 in se preimenovala v RH202. Organizira tudi večere RH202 V ŽIVO, ki se prenašajo na valove Vala 202, eden izmed njih se bo zgodil tudi tukaj, na Mladininem odru, v petek, 1. julija.

LUCKY LEFT

Trenutno je eden izmed najbolj izrednih in tehnično dovršenih DJ-ev na sceni. S svojimi izjemnimi "Live Act" veščinami ter popolno kombinacijo med elektro in dark ritmi tehna popelje množico do nepozabnega glasbenega popotovanja in užitkov. Poleg svoje lastne produkcije, je tudi soustanovitelj glasbene organizacije 777 Music. Njegov stil je zaznamovan z odmevnim pečatom za vse tiste, ki si želijo nekaj več in si upajo prestopiti na temačno stran glasbene scene.

LUXIA

Špela Nemec, bolj poznana pod umetniškim imenom Luxia, je mlada, perspektivna DJ-ka iz Ljubljane. Z elektronsko glasbo se je prvič srečala že pri trinajstih letih, ko jo je s svojim trance žanrom navdušil Tiesto. Dolgo časa jo je navduševal žanr progressive house, s katerim je tudi začela svojo DJ-sko kariero pri enaindvajsetih letih. Kmalu se je njeno zanimanje preusmerilo v bolj nepoznane, "underground" žanre elektronske glasbe, na kar je predvsem vplival njen mentor Lucky Left, ki ji je pomagal pri doseganju kvalitetnejših tehnik miksanja.

Danes je Luxia poznana predvsem po svoji pozitivni energiji in kvalitetnem izboru glasbe, ki zajema tri različne žanre: techno, electro techno in funky minimal. V naštetih glasbenih žanrih je oblikovala lasten slog vrtenja; njeni značilni techno seti zajemajo tako melodiko kot trše ritme techna, ki se med seboj prepletajo. Svežino na slovensko elektronsko sceno pa je Luxia vnesla z žanroma electro techno in funky minimal, ki prav zaradi svoje nerazširjenosti, unikatnosti in posebnih zvokov pri občinstvu vedno pustita pozitiven vtis. Nastopila je že na različnih dogodkih, kot so Trnfest, Haunted Tech House, Facelift, Big Room Party, zadnje leto pa jo lahko zelo pogosto slišimo v enem najbolj znanih ljubljanskih "underground" klubov - Fclubu. Večkrat jo na dogodkih lahko slišimo tudi v back 2 back izvedbi z Lucky Leftom, s katerim sta soustanovila 777 Music.

IAN SOUND

Jan Jelčič, prepoznaven kot Ian Sound, je DJ in producent elektronske glasbe, ki se je na sceni prvič pojavil že pri šestnajstih letih. Vse se je začelo leto prej, ko je začel odkrivat elektronsko glasbo. Začel je ustvarjati in nato ga je pod okrilje vzel Štuk. Dijaške zabave so bile njegov začetek, nato pa se je njegovo ime razširilo še po ostalih klubih ter raznih dogodkih v njegovem rojstnem kraju Mariboru in širše. Žanrsko je usmerjen v underground deep house in bass house s priokusom trap ritmov.

Obišči spletno stran , 2 , 3 , 4 , 5 , 6

Za ogled predstave potrebujete Lento ali dnevno vstopnico ali posamično vstopnico.

S prijazno pomočjo: