• 23.6. - 1.7. 2017
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • DO ZAČETKA FESTIVALAŠE -545 DNI...


    • DO ZAČETKA FESTIVALA
      ŠE -545 DNI...

SPIRIT OF THE SILK ROAD (FRA, GER, MNG, SLO)

Silkroad Ensemble: Dandarvaanchig Enkhjargal (Mongolija), Fabien Guyot (Francija), Rainer Granzin (Nemčija)

Glasba združuje ljudi vseh narodov in je močno orodje dialoga pri preseganju meja. Silkroad Ensemble je sestavljen iz članov iz različnih držav in kulturnih ozadij, kar pripomore k ustvarjanju unikatne tradicionalne glasbe. Glasbeniki se spopadajo z izzivom poiskati skupen glasbeni jezik. V njihovi glasbi so predstavljena vsa narečja, akorde pa spreminjajo z lokacijo svojega nastopa. To jim lahko uspeva le skozi izmenjavo idej in izkušenj. Rezultat tega je fascinanten, navdušujoč in nepredvidljiv nastop.

Dandarvaanchig Enkhjargal Epi je bil rojen v mestu Ulan Baator, Mongolija, in je odraščal kot nomad v tajgi s svojo družino in konji. Njegovo nadarjenost za glasbo je odkril iskalec talentov. Študiral je glasbo na glasbenem konservatoriju v Ulan Baator-ju in tam postal učenec znanega morin khuur (mongolsko godalo s konjsko glavo) učitelja, profesorja Jamjana. Od leta 1989 živi v Nemčiji in pogosto nastopa z drugimi svetovno znanimi glasbeniki.

Fabien Guyot je končal študij modernih tolkal v Nici in v Strasbourgu, kjer je v tem času odkril iranska in maghrebijska tolkala. Kot član zveze l'Assoce Pikante v Strasbourgu je prisostvoval pri odkritju skupin: Hijâz Car, Shezar in the Grand Ensemble de la Méditerranée. Prav tako je nastopal s Houria Aichi in je član tolkalske zasedbe Furieuz Casrols.

Rainer Granzin je odraščal v majhni vasici na jugu Nemčije, kjer se je naučil igrati na orgle, peti v cerkvenem zboru in kjer je odkril kompleksnost in raznolikost cerkvenih orgel. Že kot študent je začel kombinirati klasično in moderno glasbo. Naučil se je improviziranja in najbolj pomembno, naučil se je skladati. Kasneje je zamenjal orgle za klavir in se osredotočil na elektronsko glasbo, glasbeno produkcijo in jazz. S spoznavanjem svetovnih glasbenikov in igranjem njihove glasbe, se je navdušil in odprl nove poti svoji glasbi. Nastopa po Evropi, Ameriki in Kitajski.

Obišči spletno stran

Ogled dogodka je brezplačen.

S prijazno pomočjo: