• 23.6. - 1.7. 2017
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • DO ZAČETKA FESTIVALAŠE -545 DNI...


    • DO ZAČETKA FESTIVALA
      ŠE -545 DNI...

AIR FORCE BAND FIVE STAR BRASS ● NO NAME BLUES BAND ● EMŠO BLUES BAND

20.00 AIR FORCE BAND FIVE STAR BRASS (USA)
20.45 NO NAME BLUES BAND
22.15 EMŠO BLUES BAND

AIR FORCE BAND FIVE STAR BRASS (USA)

Matthew E. Kirkpatrick in Will McCrary (trobenta)
Gerald Welker (rog)
Travis Hyde (evfonij)
Colby T. Fahrenbacher (tuba)
Steven Przyzycki (tolkala)

Five star brass je trobilni kvintet letalskih sil ZDA v Evropi. S tradicionalno instrumentalno zasedbo dveh trobent, roga, pozavne, tube in tolkal izvajajo zares raznolik program.
Njihov repertoar obsega dela, ki segajo vse od blagozvočnih zvokov renesanse pa do bogatih ameriških glasbenih zvrsti. S programom zaobjamejo tako vojaške marše kot jazzovske standarde ali avtorske priredbe priljubljenih skladb, s čimer zmeraj poskrbijo za pravo mešanico navdiha in zabave. Prav posebno pozornost pri pripravi repertoarja posvečajo mladim obiskovalcem.
Šest glasbenikov, šest glasbenih ambasadorjev, ki s ponosom predstavlja Združene države Amerike.

Projekt podpira:

NO NAME BLUES BAND

Boris Bobek - Boco (kitara)
Zlatko Fišer - Fiš (bas, kontrabas, vokal)
Bojan Dobrina (vokal)
Simon Štic (klaviature)
Mario Modrinjak (bobni)
Miro Zavec (ustna harmonika)

No name blues band je mariborska skupina, ki že od preloma tisočletja goji izročilo sodobnega kitarskega bluesa. Sestavlja jo šest izkušenih glasbenikov z dolgoletnim delovanjem na glasbeni sceni.

Poslanstvo benda je v sloganu "Keep the blues alive", kar pomeni, skozi žive nastope približati svetovno blues sceno domačemu občinstvu.

Da je blues še kako živ dokazujejo sodobni svetovni izvajalci, na osnovi katerih skupina gradi svojo podobo, kot so Joe Bonamassa, Kenny Wayne Shepherd, Jonny Lang, Aynsley Lister, Walter Trout, Eric Clapton, pa seveda tudi tisti, ki jih več ni med nami; Stevie Ray Vaughan, Gary Moore, Jeff Healey, Johnny Winter, BB King ter mnogi drugi.

V svoje izvedbe skupina vloži veliko "duše" v smislu stavka "You can`t play the blues if you don`t feel the blues".

Program sestavljajo sodobni blues komadi, kot tudi priredbe klasikov bluesa, rocka in rock`n`rolla, kar vsekakor zagotavlja dobro zabavo.

 

EMŠO BLUES BAND

Emil Pock (vokal, kitara)
Edo Sušnik (kitara)
Janc Galič (kitara)
Slavc Žust (bas kitara)
Andrej Konjajev (klaviature, klavir)
Marko Avanzo (bobni)
David Kobe (tolkala)
Boštjan Vajs (bobni)

Kaj povedati o skupini EMŠO Blues Band? Morda to, da so fantje na pragu tretjega življenjskega obdobja? Ali pa morda to, da jih glasba, ki jo igrajo, ohranja v stiku z mlajšimi in starejšimi prijatelji? Verjetno pa je najbolj pomembno dejstvo, da v glasbi neizmerno uživajo. Vsak teden se na vaji zberejo kot prijatelji s podobnimi zdravstvenimi nevšečnostmi, s podobnimi pričakovanji in podobnimi veselji.

Torej, EMŠO BLUES BAND sestavlja skupina starejših "mladincev", nekje med aktivno in upokojeno generacijo. Pravijo, da starejši kot si, raje se vračaš k spominom. Le kako naj bi človek ne bil vesel, če na stara leta lahko igra glasbo, o kateri je sanjal kot mlad nadobudnež? Tako tudi oni igrajo glasbo svoje mladosti, v glavnem blues in blues-rock. Ker so ptice z različnih vetrov, so našli skupni imenovalec v legendarni skupini Allman Brothers Band in igranje njihovih skladb tvori tudi železni in osrednji del njihovega repertoarja, prav tako pa v program dodajo tudi skladbe drugih znanih izvajalcev ameriškega blues-rocka.

Leta so jim sicer res prinesla bolj okorne prste in razredčila spomin, a so zelo dobrohotno dodala potrpežljivost in vztrajnost. Navkljub skromnim začetkom, se je oblikovala čvrsta, homogena zasedba, ki se lahko pohvali z nekaj odmevnimi koncerti (Prešernov trg, Kino Šiška, Taverna itd). Zasedba pevca, dveh kitar, basa, orgel, bobnov in tolkal pride le v večje domove, na zares velikih odrih pa igrajo kar s tremi tolkalci. Gradijo na dinamiki in zvoku, poslušalci in poznavalci so jih označili, da je njihova značilnost pristen vintage zvok, sicer pa - igrajo radi in z veseljem, kadarkoli in kamorkoli jih povabijo!

 

Obišči spletno stran , 2

Ogled dogodka je brezplačen.

S prijazno pomočjo: