• 23.6. - 1.7. 2017
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • DO ZAČETKA FESTIVALAŠE -545 DNI...


    • DO ZAČETKA FESTIVALA
      ŠE -545 DNI...

sobota

02.07.2016

23:00

Mladinin oder

DJ večer

LJUBLJANJAH VIBES ● THE WORLDSTYLERS (HUN) ● USELESS D.I. ● URKE

LJUBLJANJAH VIBES

Žiga Flajs
Martin Casar
Tin Vidnjevič

LjubljanJah Vibes predstavljajo trije Dji, ki prihajajo iz ulic Ljubljane. Posamezno so mnogim poznani pod imeni LionShine, SeleKta Cee in Dj L.T. Na njihovih dogodkih boste lahko slišali mnogo različnih stilov glasbe: Reggae, Dub, Drum&Bass, Jungle, Dancehall, Breakbeat, Hip-Hop in mnogo drugih sorodnih zvrsti. Njihova inspiracija za nastanek kolektiva v največji meri predstavlja dvojec imenovan RootsInSession Sound, ki sta mlade selektorje "dresirala" v njuni radijski oddaji RootsInSession Live Radio Show, kjer so se fantje tudi spoznali. Vse od tedaj so jih povezovale močne glasbene vibracije in ustanovil se je LjubljanJah Vibes, ki uspešno povezuje večino slovenskih reggae aktivistov v Sloveniji. Prevzeli so namreč omenjene radijske oddaje, ki jih v živo predvajajo vsak petek v Centralni Postaji Ljubljana pod imenom LjubljanJah Vibes Live Radio Show, kjer imajo do trikrat mesečno tudi različne goste. Začeli so tudi z organizacijo lastnih žurk, ki so jih poimenovali Basolovka. LjubljanJah Vibes so nastopali že v mnogih ljubljanskih klubih in barih kot so Metelkova Ch0 - Dublab, Zoo, Kud France Prešeren - Trnfest festival, Centralna Postaja Ljubljana.

THE WORLDSTYLERS

Zoltan Juracsik (Clairvo)
Nandor Kurtossy (Savages)

Projekt The Worldstylers iz Budimpešte se je leta 2013 začel z duetom Savages Y Suefo. Duo včasih sodeluje z drugimi umetniki in pa lokalnimi prijatelji, kot je DJ Clairvo. Leta 2014 sta se pojavila na nekaterih kompilacijah, med drugimi na Electro Blues Volume 2, ki je nadaljevanje zelo uspešne serije Electro Blues, ki jo izdaja založba Freshly Squeezed iz Brightona. Na kompilaciji lahko najdemo tudi glasbenike, kot so Etta James, Swing Republic in Bobby C Sound TV.

Njun prvenec Adventures With... The Worldstylers je zmes elektro bluesa, housea, hip-hopa, moombahtona in elementov svetovne glasbe.

The Worldstylers trenutno delata na novem materialu z DJ-jem Clairvom, ki je v zadnjih letih veliko sodeloval z glasbeniki s celega sveta - od Avstralije, Evrope in vse do Kanade. Nekatere njegove melodije so se uvrstile vse do 4. mesta na lestvici JunoDownloads Breaks Charts, njegova zadnja plošča pa se je dva tedna držala na 15. mestu lestvice Beatport Breaks Releases Charts.

USELESS D.I.

Dino Ćurić je odraščal v okolju, kjer je glasba vedno igrala pomembno vlogo. Njegov oče je zbiral LP-je in to je v njem zbudilo zanimanje za kitarsko glasbo. Njegova sestra je bila grungerka generacije X v devetdesetih in oboževalka metala, kar je prav tako zelo vplivalo na njegov glasbeni okus. Pri petih letih je odkril album Nevermind in se odločil, da bo postal glasbenik. Ko je dopolnil deseto leto, sta mu starša kupila prvo klasično kitaro. Kmalu zatem je sledila še električna. S sošolci je leta 1999 ustanovil punk rock skupino F.O.A.D. Preigravali so skladbe skupin, kot so Nirvana, Sex Pistols, Ramones in NOFX. Leta 2000 so posneli prvenec z naslovom Blandest, ki so ga izdali v samozaložbi, leto pozneje pa je F.O.A.D. odigrala številne koncerte in se odločila za premor zaradi šolskih obveznosti. Leta 2008 je ustanovil skupini Be1Ate2 in leto zatem še Kinzie Was A Pornstar. Obe skupini sta še vedno dejavni pod okriljem založbe Giljotina Records.Dino se je kot Useless D.I. z elektronsko glasbo (IDM) začel pojavljati leta 2014. Prvi singel Stereofunk/Big Daddy's Menu je izdal pri grški založbi Diablo Loco Records. Založba se osredotoča na Tech-Breaks, Electro-Breaks in Tech-Funk glasbo.

URKE

"Nekateri so se pri šestih letih igrali z lego kockami, drugi smo v svoji sobi prirejali koncerte z ozvočenjem in light showom." pravi Urke. Ko ga je sestra spoznala z rock'n'roll sceno ni bilo več miru in tišine pri hiši. Pričel je z igranjem klavirja in kitare, sočasno pa se je srečeval z rave kulturo. Leta 1997 je pri sosedu prvič uvidel elektronske instrumente in tako spoznal produkcijsko plat elektronske glasbe. S tem se je njegova strast do ustvarjanja ritmov še poglobila in v letih, ki so sledila, je ustvaril nekaj svojih enostavnih kompozicij.

Obisk partyja v Fort Bourguignonu leta 1999 je bil ključen, da je tri leta kasneje kot DJ začel sodelovati na techno sceni. Vrstili so se razni nastopi po klubih v Ljubljani, sodeloval pa je pri organizaciji partyjev, na katerih se je norelo na stile od breaka do hard techna, od Ljubljane do Celja, Ptuja, Slovenske Bistrice, Poljčan... vse do Maribora, kjer je nadaljeval s svojim ustvarjanjem. Spoznaval je mariborsko rave kulturo, sodeloval z ekipama Total Fusion in House Culture ter v kooperaciji s "hedonističnimi kreativci" pripomogel k nastanku Creative Undergrounda.

Danes tesneje sodeluje z ZavodKru ekipo, s katero skupaj organizirajo zabave po Sloveniji.

Urke se žanrsko ne opredeljuje, med nastopi preklaplja med technom in breakbeatom, vmes zagotovo ne zmanjka trših electro-trash beatov, niti psihedeličnih, polomljenih ritmov. Rad improvizira, uživa v poslušanju različne glasbe in se v prostem času v domačem studiu izraža pri komponiranju komadov različnih zvrsti od techna do downtempa. Na njegovem nastopu lahko torej pričakujete kreativo in predvsem "drajv", kot se sam rad izrazi!

Obišči spletno stran , 2 , 3 , 4

Za ogled predstave potrebujete Lento ali dnevno vstopnico ali posamično vstopnico.

S prijazno pomočjo: