• 23.6. - 1.7. 2017
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • DO ZAČETKA FESTIVALAŠE -545 DNI...


    • DO ZAČETKA FESTIVALA
      ŠE -545 DNI...

sreda

29.06.2016

21:00

Večerov oder

Koncert

OZRIC TENTACLES (GBR)

Ed Wynne (kitara, klaviature)
Brandi Wynne (bas)
Silas Neptune (klaviature)
Balázs Szende (bobni)

Ozric Tentacles so legende underground scene v Združenekm kraljestvu. So ena izmed najbolj vplivnih skupin, ki izhaja s festivalske scene v UK in ustvarjajo eterične in ambientalne pokrajine s prosto obliko dup tripov, neverjetne rejverske ritme in psihedelični progresivni rok. Ozric Tentacles ali skrajšano "The Ozrics", so nastali leta 1983, v britanskem mestu Somerset in do leta 2011 izdali kar 20 studijskih albumov. Zasedba, ki si je sčasoma pridobila kultni sloves, saj je ravno zaradi vztrajne nenaklonjenosti samopopularizacije, pravzaprav dosegla podvig in do tega dne prodala preko milijon albumov. Edini originalni član je danes v zasedbi kitarist Ed Wynne, ki je skupino tudi ustanovil!

Ozric Tentacles je skupina, ki jo je žanrsko nemogoče opredeliti, krasi jo značaj absolutno edinstvene glasbene forme, neobremenjenega plutja skozi svobodnjaštvo zvočnega eksperimentiranja, močan dotik spontanega in nepredvidljivega razvoja dogodkov ter čarobni dotik edinstvene magije, ki jo skrerira skupina na odru in te posrka v paralelni svet. Veliko oboževalcev poroča o občutkih evforije in neposrednemu stiku z naravo in drugimi okrog sebe, o intenzivnem občutku, da so bili transportirani v drugo dimenzijo ali se srečali z nezemljani.

Ozrics so pravkar izdali dvojni studijski album ave just "Technicians of the Sacred" in se z njim podajajo na koncerte - in tudi na Festival Lent!

Obišči spletno stran

S prijazno pomočjo: