• 23.6. - 1.7. 2017
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • DO ZAČETKA FESTIVALAŠE -545 DNI...


    • DO ZAČETKA FESTIVALA
      ŠE -545 DNI...

sobota

25.06.2016

15:00

do

21:00

Prešernova ulica 17-19

Živo Mesto

MAISTROVANJE


16.00-20.00  DELAVNICA TISKA / Center grafičnih umetnosti / Delavnice
16.00-20.00  LOV ZA "MAISTROVIMI BRKI" / Hiša! / Urbano raziskovanje
17.00-18.00  ZGODOVINSKI SPREHOD DO MAISTROVEGA TRGA IN SPOMENIKA / David Prajnc, ISHA: David Pranjc / Predavanje, okrogla miza
18.00  PREZRTI PROSTORI / Vesna Rebernak / Vodstvo

Prezrti prostori

Pod vodstvom arhitektke in urbanistke, Vesne Rebrnak, se bomo podali na sprehod, ki se bo odvijal po skritih in prezrtih predelih mesta z izredno specifično prostorsko identiteto, značilno za mesto Maribor – to so mestni kareji. Sprehod je v sklopu globalne akcije Jane's walk, v okviru katere potekajo številni sprehodi v mestih po svetu. Pobuda Jane’s Walk izhaja iz Toronta, njen namen pa je širjenje dragocenih sporočil Jane Jacobs in populariziranje živosti mest, ki se poraja preko povezanosti prebivalcev z bivalnim okoljem, sosedi in obiskovalci.  

Delavnica tiska

Na delavnici boste našli ustvarjalni dom vsi željni drugačnega samoizražanja, novih načinov likovnega udejstvovanja in spoznavanja umetnosti na preprost, zanimiv in zabaven način. Tokrat s tiskom!

Lov za "Maistrovimi brki"

Društvo Hiša! je za vas pripravilo Skrivni zaklad! Mlado in mlado po srcu boste samostojno odkrivali pozabljene kotičke dela mesta okoli Maistrove in Prešernove ulice. Uspešne raziskovalke in raziskovalce boste na koncu primerno nagrajeni. :) Na lov!

Zgodovinski sprehod do Maistrovega trga in spomenika

Pod okriljem Društva študentov zgodovine ISHA Maribor se bomo podali na sprehod do Maistrovega trga in spomenika, na katerem bomo ponovno ozavestili, kdo je zaslužen za to, da danes na Štajerskem govorimo slovensko. Razgovorili pa se bomo lahko na okrogli mizi, ki bo sledila.

Obišči spletno stran

Ogled dogodka je brezplačen.

S prijazno pomočjo: