• 23.6. - 1.7. 2017
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • DO ZAČETKA FESTIVALAŠE -545 DNI...


    • DO ZAČETKA FESTIVALA
      ŠE -545 DNI...

PANDA

Andrej Pompe (klaviature, vokal)
Samo Pirc (kitara)
Damjan Mulej (bobni)
Vlado Pirc (bas, vokal)
Nina Bauman (vokal)
Vanja Vogrinčič (tolkala)
Urban Kolar (trobenta)
Žiga Vešligaj (saksofon)
Benjamin Cerkvenik (pozavna)

Panda je legendarna slovenska glasbena skupina, prepoznavna po čutnem avtorskem popu, ki v letu 2016 beleži častitljivo 30-letnico delovanja. Ta je kronana z butično CD izdajo novega albuma - Stoletni ples. Po uspešno uprizorjenem glasbenem spektaklu v dvoranskem Kinu Šiška ob jubileju v aprilu, se Panda predstavlja tudi v letnem ambientu Festivala Lent.

Skupina Panda je vseskozi stremela k temu, da bi svojim pogledom na glasbo izrazila svoja intuitivna občutja in svoj ustvarjalni modus. Ne gre le za avtentično in izključno avtorsko glasbo, ki se skorajda nikoli ni spogledovala s trenutnimi glasbenimi ustroji. Drugače povedano, nikoli ni bila mainstream, ker je mainstream nekaj, kar zadovoljuje množice, množice pa so zadovoljne s povprečjem. To pa Panda nikoli ni bila in nikoli ne bo. Slovenski glasbi so dali in še dajejo Pandin glasbeni svet, njihova glasbena sporočila in občutke. Pa ne samo to, Panda v glasbo vedno znova vklaplja nova glasbena spoznanja in jih na nove načine uporablja.

Panda verjame v lepo in dobro in je ambasador dobrih energij, sožitja in ljubezni. Epilog njihovega zadnjega singla Noro je stavek: "Življenje ima lep obraz, če ga uživati znaš", kar nekako sporoča tudi to, da je življenje nekaj čudovitega, česa pa marsikdo sploh ne prepozna. No, Pandi je to povsem jasno.

Obišči spletno stran

Ogled dogodka je brezplačen.

S prijazno pomočjo: