• 23.6. - 1.7. 2017
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • DO ZAČETKA FESTIVALAŠE -545 DNI...


    • DO ZAČETKA FESTIVALA
      ŠE -545 DNI...

petek

24.06.2016

16:00

do

22:00

Gosposka ulica

Živo Mesto

GOSPE IN GOSPODJE, NA GOSPOSKO

16.00-16.45  NEIMENOVANO / Žigan Krajnčan, Gašper Kunšek / Ulični plesni dogodek
17.00-18.00  PLESNA INTERVENCIJA / Center plesa  / Ples
17.00-18.00  KAMIŠIBAJ - PAPIRNATA DRAMA / Malo pa papirnato gledališče / Predstava za otroke
17.00-19.00  MEDGENERACIJSKE DELAVNICE / Fundacija Prizma / Delavnice 
17.00-20.00  GOSPOSKA TKALKA / Tkalka / Igre in delavnice
17.00-20.00  FOTOGRAFSKA RAZSTAVA: ŽUŽELKE NA DOMAČEM VRTU / Boštjan Selinšek / Razstava
17.00-20.00  MOBILNA DELAVNICA TISKA / Center grafičnih umetnosti / Delavnice
17.00-22.00  NAJ ULICA ŽIVI, RE:KREATIVNO PREDSTAVLJAMO SE MI / Galerija kreativnih / Delavnice, modna revija, poslikave telesa
17.00-22.00  BREZPLAČNA DIAGNOSTIKA KOLES / BikeLab / Pregled koles
17.00-22.00  POČITNIŠKE DELAVNICE / Müller / Delavnice
17.00-22.00  SPOZNAJTE NAS / Trgovine, butiki, galerije, gostinci … / Predstavitev
18.00-19.00  CIRKUS BRATOV MALEK / Brata Malek - rekreacijsko-ustvarjalno društvo Eleja / Predstava
19.00-20.00  GLASBENA POKUŠINA / KUD Coda / Koncert
19.00-22.00  SEX IN THE CITY / E2RD galerija / Glasba
20.00-20.10  FOLKLORNI PLES / Fenix tribe / Ples
20.00-21.00  ŠE POMNITE HELIDON? / Gramofonoteka / DJ večer
20.00-21.00  KAKO JE NASTALA HARFA? / Tin Grabnar / Predstava
21.00-22.00  MOST (THE BRIDGE) / Hiša Zahir / Ples

Neimenovano

Uživajte v uličnem plesnem dogodku, ki ga za vas pripravljata izjemna koreografa plesalca, Žigan Krajnčan in Gašper Kunšek.

Plesna intervencija

Plesalci Centra plesa bodo zavzeli Gosposko s sodobnim plesom; performans bo dajal priokus srečevanja ljudi na Gosposki, ko je še dišalo iz pražarnice kave Branka in se je čas na Gosposki ustavil ... Srečevanje, pomenkovanje in nasmehi prijateljev. Počasni posnetki lepih trenutkov v mestu ...

Kamišibaj - papirnata drama

Kamišibaj je pripovedno gledališče, kjer ob slikah v malem lesenem odru pripovedovalec podaja zgodbo. Kamišibaj izvira iz Japonske, beseda pa v dobesednem prevodu pomeni "papirnata drama". Gledališka lektorica in kamišibajkarki iz Lutkovnega gledališča Maribor že dve leti ustvarjajo male papirnate predstave v slogu kamišibaja.

Medgeneracijska delavnica

Vabljeni na medgeneracijski teambuilding, kjer bomo mimoidoče oz. obiskovalce povabili k reševanju zanimivih individualnih in timskih nalog, kot so npr.: premagovanje poligona, reševanje ogrožene vrste ptic, potujoči hulahop, razvrščanje, reševanje ugank, učenje žongliranja, vesoljsko plovilo (jajce z air bagi) itd.

Gosposka Tkalka

Na vogalu Tkalskega prehoda boste lahko 3D printali s Kreator Lab-om. Roza nit bo vodila z Gosposke ulice skozi Tkalski prehod do dvorišča in hkrati v prvo nadstropje od koder bodo namizne luči, obrnjene na ulico opozarjale na prostore desksharinga, ki se tam nahaja. Na Tkalskem dvorišču boste lahko odigrali hand- pong ali namizni ročni ping pong v mešanih dvojicah ali posedeli ob mizi s COOPerativnimi igrami. Po Tkalskem prehodu bomo tekmovali, kdo hitreje poskoči po celotni dolžini ristanca. Na steni Tkalskega prehoda si boste lahko ogledali kratek predstavitveni video o Tkalki.

Fotografska razstava: Žuželke na domačem vrtu

Na učno pot z makro fotografijami žuželk, s katerimi se dnevno srečujemo, prepleteno z otroško zgodbico, se sprehodite po domačem vrtu Boštjana Selinška, mojstra makrofotografije.

Mobilna delavnica tiska

Center grafičnih umetnosti za vas pripravlja mobilno delavnico tiska, ki bo potekala kar na Gosposki, pred Rajzefiber birojem. Osnovno vodilo grafičnih delavnic je kreativno udejstvovanje za različne segmente javnosti, kjer skozi aktivno interakcijo med profesionalci, laiki in splošno populacijo generiramo pretok sodelovanja, novih idej in likovnih pristopov. Skozi otipljive likovne podobe gojimo medgeneracijske odnose, utrjujemo socialne mreže in ponovno odkrivamo lokalno tiskarsko dediščino.

Naj ulica živi, RE:KREATIVNO predstavljamo se mi

GALERIJA KREATIVNIH je prodajna galerija in trgovina ročnih del, tradicionalnih izdelkov in storitev posameznih kreativcev, rokodelcev, umetnikov ... Za vas bodo pripravili delavnico polstenja, modno revijo, poslikave telesa, predstavil se vam bo tudi Športni center Terminator.

Brezplačna diagnostika koles

Zadruga Bikelab vam na dvorišču Gosposke 11 nudi brezplačen pregled vašega kolesa.

Počitniške delavnice

Podjetje Müller za vaše otroke pripravlja počitniške delavnice. 

Spoznajte nas

Sprehodite se po Gosposki in Jurčičevi ulici ter spoznajte tamkajšnje trgovce, oblikovalce, gostince in umetnike, ki se že od lanskega leta trudijo oživljati ti dve ulici. Za vas bodo njihova vrata odprta vse do 22:00 ure.

Cirkus bratov Malek

Člana rekreacijsko - ustvarjalnega društva Eleja pripravljata pester otroški program. Pripeljite otroke na cirkuško predstavo in animacijo z modelirnimi baloni.

Glasbena pokušina

Gospe in gospodje, vabljeni, da prisluhnete učencem alternativne glasbene šole KUD Coda, ki poleg individualnega izobraževanja velik poudarek namenja tudi skupinski igri - skupnemu muziciranju na koncertih, ki jih združujejo v zanimive tematske projekte. Na Gosposki boste priča temu energičnemu skupinskemu muziciranju, predstavil pa se bo tudi komorni podmladek - Vokalna skupina KUD Coda. 

Sex in the city

V E2RD galeriji organizirajo Sex in the City, tradicionalni dogodek, že 7. zapored. Tematika bo letos Turandot. Na ulici pa bodo imeli tudi svojega DJ-a.

Folklorni ples

Skupina Fenix tribe pleše pod vodstvom Ines Basle Gorišek. Ustanovljena je bila leta 2014, dekleta pa povezuje ljubezen do plesnega stila ATS®.

Še pomnite Helidon?

Še pomnite Helidon? Še pomnite izvajalce, kot so Prah, Točka, Ivo Mojzer, Prelom, Bor, Benć'and'Davey Srce? Bolj malo? Nič zato! Spomine nanje bomo obujali med 20:00 in 21:00 uro z Gramofonoteko.

Kako je nastala harfa?

V zgodbi o nastanku harfe prisluhnemo nežni melodiji čudovitega glasbila, ki nas popelje v mitološki svet Kalevale. Znajdemo se na barki, potujemo v globine morja in se odpravimo nazaj, med širne gozdove. Glasbena moč harfe se v predstavi spoji z lutkovnim gledališčem, pripovedjo in pesmijo. Različne gledališke zvrsti se prepletajo v zgodbo o iznajdljivem junaku, ki se ne prepusti zavisti, pohlepu in požrešnosti. Zanj in za nas je glasba tista, ki ji je vredno posvetiti svoj čas. Glasba je tista, ki povezuje ljudi.

Most (The bridge)

Za vroč petkov večer bodo poskrbele mojstrice orientalskega plesa, ki vas bodo popeljale v mistični svet Vzhoda. Preplet strasti in miline, preplet bita in strun kitare, preplet svilnatih tančic in resastega mantona, preplet strasti, ognja in sladkastega vonja dišav ... Dobrodošli na Most, ki vas bo odpeljal na ulice Jereza in Kaira.

S prijazno pomočjo: