• 23.6. - 1.7. 2017
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • DO ZAČETKA FESTIVALAŠE -545 DNI...


    • DO ZAČETKA FESTIVALA
      ŠE -545 DNI...

BELI ŠUM: OPEN AIR (AUT, SLO)

STEFAN OBERMAIER

je producent in DJ, ki tudi po vstopu v mednarodni klub elektronike, ostaja zvest svoji glasbeni viziji. V njegovi glasbi je možno zaslediti evolucijo in svežino. Namreč brez napora v okviru kul, funky in dubby smisla združuje esenco razvoja dunajske glasbe med 90imi z bolj energičnim, strogo futurističnim tehnološkim pristopom in z organsko vsebnostjo poglobljene spiritualnosti. Kot mlad navdušenec nad dunajskim zvokom, je v zgodnjih devetdesetih letih sodeloval v različnih Funk in Jazz projektih. Leta 1997 in 1998 je s svojimi izvirnimi kompozicijami in s svojo šolsko glasbeno skupino zmagal na tekmovanju Austria Band Contest. V tem času se je pri svojih 17ih letih tudi uveljavil v ospredju nastopajočih elektronskih glasbenikov v območju Salzburga. Po srednji šoli se je preselil iz Salzburga na Dunaj, kjer je študiral glasbeno znanost. Ker se je ob podpisu prve založniške pogodbe želel posvetiti svoji glasbi, je ta študij pustil. Svoj pečat je pustil s svojimi singli ter z remixi, ki je posnel za izvajalce kot so Supermax, Mark Murphy in M ("Pop Muzik"). S svojim postranskim projektom "Classic Reloaded", je v okviru glasbe 21. stoletja predelal Beethovnove in Mozartove slavne skladbe, s čimer je dosegel zlato prodajo. Med ustvarjanjem svoje založbe Drift Rec. (2012) s partnerko Zwetelino Angelovo je izdal štiri skladbe (Bagana EP), nad katerimi so že navdušeni DJ-i. S skladno "Traveler" je dokazal svoje mednarodne sposobnosti, ko je s svojo organsko in poglobljeno house glasbo zasedel prvo mesto na lestvici top 10ih v Nemčiji (DCC) in se povzpel na vodilne lestvice klubov po Veliki Britaniji (Cool Cuts). Njegovi tretji in četrti izdaji, Shishana EP in sing Apia, izdani leta 2012 sta se povzpeli na drugo mesto na nemški lestvici top 10. To pot nadaljuje še z izdajami "Alpino EP", "Magolie/Monsoon", "Sinaye/Dawning". V prvem svetovnem muzeju zvoka in glasbe ima stalni prostor zvočne razstave imenovan The Viennese House of Music.

ROISS

ali Aljaž Rojs je DJ, ki ga je elektronska glasba pritegnila že v zgodnjih najstniških letih. Odraščajoč v Sloveniji se je sprva seznanil z minimal technom takratne založbe m_nus. Kasneje je nanj vplival predvsem Valentino Kanzyani, ki je njegov glasbeni repertoar zasukal v bolj emotivne, ekspresivne plati elektronske glasbe. Temu je sledilo raziskovanje različnih založb, kot so Perlon, Mosaic, Pressure Traxx itd. Ta usmeritev ga je vzpodbudila k raziskovanju založb, kot so Perlon, Mosaic itd. Dve leti nazaj se je pridružil založbi Colours in Music, kjer do današnjega dne izboljšuje svoje tehnike miksanja in skrbno nabira vinilne plošče. Na njegovo selekcijo je močno vplival tudi obisk Berlina, kjer je več mesecev raziskoval in nakupoval vinile v različnih trgovinah z gramofonskimi ploščami. Roiss s svojim delovanjem velja za pomemben doprinos k razvoju nočne scene na Ptuju, kjer je že ogreval občinstvo za glasbenike, kot so Nicolas Lutz in Valentino Kanzyani.

NIKOLAJ

ali Niko Gjurasek je mlad DJ iz Ptuja, ki zadnja leta zvesto nabira kolekcijo in selekcijo underground house in techno zvrsti. Najbolj se osredotoča na staro šolo prepleteno z nenavadnimi zvoki. Na odru se je pojavil mnogokrat na Ptuju ter tudi v drugih mestih, pustil pa je tudi ogromen pečat s svojim nastopom v ljubljanski K4.

Obišči spletno stran , 2 , 3

Ogled dogodka je brezplačen.

S prijazno pomočjo: